Gezond | Zelfmanagement

< Terug naar Gezond

In Utrecht investeren overheden, zorginstellingen en leveranciers van zorg-ICT in een gedeelde aanpak voor zelfmanagement, met als doel Utrecht neer te zetten als modelregio voor zelfmanagement. Daarbinnen onderscheiden zich een aantal initiatieven waar de EBU zich op focust.

Alliantie regionale aanpak zelfmanagement

Mensen meer regie leveren over hun eigen gezondheid, voor efficiëntere zorg, dat is waar het bij zelfmanagement om draait. Binnen de regionale aanpak worden diverse initiatieven opgelijnd:

  • Uzelf
    De stap waar we in het Utrechtse voor staan is om naar een ‘digitale common ground’ te komen. Met daarin toegang tot alle medische gegevens en tal van diensten. Patiënten kunnen onder meer hun patiëntdossier inzien, digitaal consulten aanvragen, afspraken maken en herhaalrecepten aanvragen. De gebruiker komt zo in de regierol.
    Naar het laatste nieuws over Uzelf
  • Zorgpact Midden Nederland
    Het regionale Zorgpact Midden-Nederland sluit aan op het landelijke zorgpact en is bedoeld om de competenties van de zorgprofessionals van de toekomst te vergroten. Door de student van vandaag op te leiden voor de zorg van morgen, draagt Zorgpact Midden-Nederland bij aan Utrecht als modelregio voor zelfmanagement.
    Lees meer in de factsheet van Zorgpact Midden-Nederland

Pazio

Pazio is een platform om informatie en zorgdiensten te ontsluiten vanuit de 1e, 2e en 3e lijns zorg. PAZIO biedt toegang tot alle medische gegevens en tal van diensten. Momenteel wordt PAZIO gebruikt als digital common ground binnen het initiatief Uzelf.

Welkom bij het EBU netwerk - Gezond

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen het domein Gezond? Meld u dan hieronder aan voor het EBU netwerk – Gezond. Zo kunnen we met u in contact blijven. U ontvangt dan uitnodigingen voor relevante bijeenkomsten en de EBU nieuwsbrief.