Groen

De verstedelijking van de regio vraagt extra aandacht voor een gezond binnen- en buitenklimaat, schone lucht en slim gebruik van duurzame energie. Dit vereist renovaties van bestaande bouw, maar ook duurzame, circulaire sloop en vervangende nieuwbouw. EBU daagt marktpartijen uit om met integrale oplossingen te komen, schaalbaar naar de rest van de wereld.

De EBU-actielijnen binnen het domein Groen zijn gericht op versnelling van de energietransitie en totstandkoming van een circulaire economie. Inwoners van leefbare en groene steden zullen uiteindelijk technologieën, materialen en aanwezige kennis op een slimme manier gebruiken en economisch en ecologisch duurzame keuzes maken. Om de groene economische markten te ontsluiten, werkt EBU vanuit een crosssectorale benadering, waarin technologische, financiële, organisatorische en juridische kennis bijeen wordt gebracht in (nieuwe) allianties.

Lees de de doelstellingen voor 2017 voor het domein Groen in het jaarplan.

Naar de Groene Etalage.

Welkom bij het EBU netwerk - Groen

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen het domein Groen? Meld u dan hieronder aan voor het EBU netwerk - Groen. Zo kunnen we met u in contact blijven. U ontvangt dan uitnodigingen voor relevante bijeenkomsten en de EBU nieuwsbrief.

Agenda

circuliare economie
9 mei 2017
Provinciehuis Utrecht, Archimedeslaan 6, Utrecht
Groen
24 mei 2017
De Pyth, Pythagoraslaan 101, Utrecht
HUL in de regio
29 mei 2017
Boothstraat 7, Utrecht

Laatste nieuws

Groen
In de Healthy Urban Office Challenge zoekt de regio Utrecht naar de...
Groene, gezonde kantoren
Gezondheid en welzijn van medewerkers als business case voor...
Groen
Op zoek naar de meest inspirerende projecten op weg naar groene,...