Groen, Gezond, Slim Fonds

Multiplier voor Utrechtse Crowdfunding campagnes

Voor wie?
Het Groen, Gezond, Slim Fonds is bedoeld voor MKB-ondernemers die financiering (gedeeltelijk) via crowdfunding organiseren.

Wat is het Groen, Gezond, Slim Fonds?
Veel startende ondernemers overwegen financiering via crowdfunding. Om crowdfunding nog aantrekkelijker te maken, hebben we als Economic Board Utrecht (EBU) het Groen, Gezond, Slim fonds opgezet. De EBU kan tot 25% bijdragen aan de financiering in de vorm van een lening als de rest van de financieringsvraag via een crowdfunding platform wordt opgehaald of via een kredietunie.

Voorwaarden?
Om in aanmerking te komen voor een bijdrage van de EBU, moet de crowdfunding campagne lopen via een crowdfunding-platform met de benodigde AFM vergunningen.

De ontvanger van de financiering moet in Utrecht gevestigd zijn. Ook moet de ontvanger van de financiering de lening twee jaar na de datum van de financiering in vijf gelijke jaarlijkse termijnen aflossen.

Alle aanvragen voor het Groen, Gezond, Slim Fonds moeten aansluiten op de strategische agenda van de EBU.

Beschikbaarheid en budgetverdeling
Voor uitvoering van deze regeling is een bedrag van € 1 miljoen beschikbaar. De middelen worden via het first come, first serve principe beschikbaar gesteld.

De EBU bijdrage is minimaal € 25.000,- en maximaal € 100.000,-, tegen zeer gunstige voorwaarden. De hoogte van de EBU-financiering bedraagt maximaal 25% van de inbreng van de private financiers.

Aanvragen
Aanvragen voor het ‘Groen, Gezond, Slim Fonds kunt u indienen via het aanvraagformulier Groen, Gezond, Slim Fonds.

Contact
Wilt u meer weten over de voorwaarden en/of wilt u weten in hoeverre u in aanmerking komt voor het Groen, Gezond, Slim Fonds? Of kent u iemand die gebruik wil gaan maken van crowdfunding en voor wie het Groen, Gezond Slim Fonds relevant kan zijn? Neem dan vrijblijvend contact op met Stef Röell.

Download hier de EBU brochure van het Groen, Gezond, Slim Fonds.