Groen | Circulaire economie

< Terug naar Groen

Om een transitie van een lineaire economie (take, make, waste) richting een circulaire economie te maken, moeten producten herontworpen worden en grondstofstromen zo hoogwaardig mogelijk in de kringloop worden teruggebracht. Dit biedt potentieel grote kansen op economisch, sociaal en milieugebied.

De kennisbank van Cirkelregio Utrecht geeft een overzicht van de kansrijke grondstofstromen en van huidige best practices in de regio op dit gebied. Naar de kennisbank.

Bouw & demontage

De bouwsector is een prioriteit gezien de grote verstedelijkingsopgave van de regio en de hoge ambities op het energiezuiniger maken van de bouwvoorraad. Met een gericht aanbestedingsbeleid kunnen grote stappen gezet worden in het hoogwaardig verwerken en hergebruiken van bouwmaterialen. 
Naar het laatste nieuws over Bouw & demontage

Circulair inkopen

Het initiatief Circulair inkopen wordt ingezet als instrument en ondersteund door EBU waar nodig.
Naar het laatste nieuws over Circulair inkopen

 

Welkom bij het EBU netwerk - Groen

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen het domein Groen? Meld u dan hieronder aan voor het EBU netwerk - Groen. Zo kunnen we met u in contact blijven. U ontvangt dan uitnodigingen voor relevante bijeenkomsten en de EBU nieuwsbrief.