Groen | Energiepositief wonen en werken

< Terug naar Groen

Natuurlijke bronnen raken op, terwijl huidige maatschappij nog steeds grotendeels afhankelijk is van fossiele energie. Steden verbruiken maar liefst 75% van alle natuurlijke hulpbronnen. Radicale energietransitie is noodzakelijk om steden leefbaar te houden.

Regionale Energieagenda

In de regionale energieagenda werken verschillende partijen samen om kansen voor de regio op het gebied van energie te benutten en de energietransitie te versnellen. EBU focust zich op die thema’s die investeerbaar te maken zijn.

 • Nul-op-de-meter
  Nul-op-de-meter woningen ontvangen geen energienota meer. Technisch kan het, en als we slim samenwerken is deze ambitie zeker haalbaar, met de regio Utrecht als sleutel tot succes.
  Naar het laatste nieuws over Nul-op-de-meter
 • Groene, gezonde scholen
  De huidige schoolgebouwen in heel Nederland zijn sterk verouderd en voldoen niet aan eisen voor frisse en gezonde scholen. In het initiatief toekomstbestendige scholen moeten de scholen door nieuwbouw of renovatie gezonder worden (beter binnenklimaat) en duurzamer (betere energieprestaties).
  Naar het laatste nieuws over Groene, Gezonde scholen
 • Maatschappelijk vastgoed Zorg
 • Grootschalige zon
 • Groene en Gezonde kantoren
  Gezondheid en welzijn van medewerkers als business case voor kantoorverhuurders. Bij renovaties van kantoren kan veel winst behaald worden op het verbeteren van productiviteit van medewerkers. In combinatie met investeren in duurzame energie levert dit mooie kansen op voor de vastgoedmarkt.
  Naar het laatste nieuws over Groene en Gezonde kantoren
 • Gebiedsgerichte trajecten
  bv. Lage weide, Rijnsweerd

Smart Solar Charging

Smart Solar Charging, waardoor je lokaal het energiesysteem kan managen, biedt grote kansen voor extra werkgelegenheid voor Nederland. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voorspelt 10.000 banen in 2020 en 50.000 banen in 2030, gekoppeld aan elektrisch vervoer. Volgens het consortium is het driedubbele aantal extra banen mogelijk, zodra er een Nederlandse markt voor opslag van zonne-energie ontstaat.
Naar het laatste nieuws over Smart Solar Charging

Welkom bij het EBU netwerk - Groen

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen het domein Groen? Meld u dan hieronder aan voor het EBU netwerk - Groen. Zo kunnen we met u in contact blijven. U ontvangt dan uitnodigingen voor relevante bijeenkomsten en de EBU nieuwsbrief.