21 juni Get Connected FinTech

10 mei 2017

Per week trekken wereldwijd 1,4 miljoen mensen naar de stad. Dat vraagt om oplossingen op gebieden als luchtkwaliteit, afval en gezondheid. FinTech en de blockchain technologie brengen kansen met zich mee om tot investeerbare oplossingen voor deze opgaves te komen. Niet alleen in de regio Utrecht, maar ook ver daarbuiten.

FinTech voor gezond stedelijk leven
De mogelijkheden die FinTech met zich meebrengt, reiken verder dan alleen de financiële sector. Blockchain en FinTech-oplossingen kunnen mensen helpen langer zelfstandig thuis te wonen, of meer regie te nemen over hun eigen zorg (zelfmanagement). Ook als het gaat om voedsel (-ketens), duurzaamheid en decentrale energievoorziening valt er veel winst te behalen met behulp van FinTech.

FinTech Utrecht Region
FinTech, en meer specifiek blockchain, biedt de mogelijkheid om digitale ketens te ‘verslimmen’ (verbeterde efficiëntie en betrouwbaarheid), bijvoorbeeld als het gaat om overheidsdiensten en overdracht van eigendom. In de regio Utrecht zijn veel partijen gevestigd die zich reeds op dit gebied begeven. Financiële corporates, startups en creatieve bedrijven, maar ook kennisinstellingen zoals de Universiteit Utrecht, Nyenrode of de Hogeschool Utrecht. Tijdens de netwerkbijeenkomst op 21 juni brengen we deze partijen, en partijen met groene, gezonde en slimme maatschappelijke vraagstukken, met elkaar in contact.

Netwerkbijeenkomst 21 juni
Wij nodigen u van harte uit om bij de netwerkbijeenkomst op 21 juni aanwezig te zijn. Laat u inspireren door de mogelijkheden die FinTech nu al biedt. En ontdek hoe FinTech in onverwachte samenwerkingen nieuwe deuren opent en bij kan dragen aan gezond stedelijk leven.

Diverse partijen pitchen waar zij mee bezig zijn, tegen welke vraagstukken zij aanlopen en welke partijen zij nodig hebben. De bijeenkomst begint om 16:00 uur. De exacte locatie en het programma maken we binnenkort bekend.

Ziet u mogelijkheden om nieuwe FinTech samenwerkingen aan te gaan? Wilt u bekend raken met (andere) bedrijven en kennisinstellingen die zich bezighouden met FinTech in Utrecht? Meld u dan nu aan voor de bijeenkomst op 21 juni.