We Drive Solar breidt verder uit

11 mei 2017

Syntrus Achmea RE&F in zee met We Drive Solar

We Drive Solar biedt sinds begin dit jaar in Utrecht de nieuwste elektrische Renault ZOE aan met een eigen laad-parkeerplek voor een vast laag bedrag per maand. De succesvolle start krijgt 11 mei een nieuw hoofdstuk: Syntrus Achmea Real Estate & Finance biedt als eerste grote woningverhuurder huurders in Utrecht de mogelijkheid om We Drive Solar te rijden. De eerste drie auto´s worden op 11 mei in gebruik genomen bij de oplevering van zeventig nieuwe appartementen aan de Oudenoord. De batterijen van de auto´s worden opgeladen met zonne-energie die wordt opgewekt met PV-panelen op het dak van de woningen aan de Oudenoord.

Bijzonder aan de auto’s aan de Oudenoord is dat deze niet alleen toegankelijk zijn voor de bewoners van de appartementen, maar ook voor omwonenden in de wijk. Syntrus Achmea RE&F realiseert de komende weken voor de elektrische auto’s 115 extra zonnepanelen op het dak van de woningen aan de Oudenoord. Daarmee kunnen de huurders samen ruim 160.000 kilometer rijden. De komende jaren komen in de regio Utrecht 150 tot 300 elektrische deelauto´s van We Drive Solar beschikbaar voor huurders van Syntrus Achmea RE&F.

We Drive Solar & Smart Solar Charging
Begin van het jaar werd bekend dat proeftuin Smart Solar Charging in Lombok Utrecht (waarbij ook internationale spelers als General Electric en Renault nauw betrokkenzijn) uitgebreid wordt met vier proeftuinen, te weten: Houten, Utrecht Science Park, Stationsgebied Utrecht en station Driebergen-Zeist. Onderdeel van dit initiatief is de plaatsing van 70 We Drive Solar auto’s

De uitbreiding van We Drive Solar past in de opschalingsambities die we als EBU ondersteunen. Eerder werd Utrecht al mondiaal uitgeroepen tot tweede ‘Electric Vehicle Capital’. De regionale uitrol van Smart Solar Charging in dit initiatief betekent een grote stap voorwaarts richting internationale opschaling.

Lees meer over Smart Solar Charging