Slim

De explosieve groei van steden wereldwijd zorgt voor een toenemende vraag naar slimme technologie en slimme diensten om die steden leefbaar te houden. De regio Utrecht is hiervoor het ideale living lab, dé regio waar creatieve en innovatieve oplossingen voor een duurzame samenleving een plek krijgen.

Binnen het domein Slim stimuleren we het vrijgeven van (big) data door overheden, om deze data te laten werken voor de gezonde stad en de mensen die er wonen, bijvoorbeeld door in te zetten op slimme mobiliteit. Zo maken we van Utrecht naast de fysieke rotonde ook de digitale rotonde van Nederland.

Ook investeren we in een gezond startupklimaat, zodat Utrecht nog beter bekend wordt als dé plek voor succesvolle startups. Daarnaast werken we aan samenwerking tussen bedrijven, overheden en kennisinstellingen om kwalitatief én kwantitatief voldoende personeel op te leiden voor ICT-bedrijven in de regio. Op die manier willen we het aantal moeilijk vervulbare ICT-vacatures nu en in de toekomst te verminderen.

Welkom bij het EBU netwerk - Slim

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen het domein Slim? Meld u dan hieronder aan voor het EBU netwerk – Slim. Zo kunnen we met u in contact blijven. U ontvangt dan uitnodigingen voor relevante bijeenkomsten en de EBU nieuwsbrief.

Agenda

Mediapark jaarcongres
29 juni 2017
Studio 21, Media Park, Hilversum
Startup Utrecht
26 september 2017 t/m 29 september 2017
Utrecht

Laatste nieuws

dutch game awards 2017
De jubileum editie van de Dutch Game Awards wordt dit jaar op 6 oktober...
ICT Slim
ICT Lab Utrecht is als opleider een van de tien genomineerden voor de...
Smart Mobility Challenge
Utrecht groeit hard. Met allerlei maatschappelijke uitdagingen en...