Slim

De explosieve groei van steden wereldwijd zorgt voor een toenemende vraag naar slimme technologie en slimme diensten om die steden leefbaar te houden. De regio Utrecht is hiervoor het ideale living lab, dé regio waar creatieve en innovatieve oplossingen voor een duurzame samenleving een plek krijgen.

Binnen het domein Slim stimuleren we het vrijgeven van (big) data door overheden, om deze data te laten werken voor de gezonde stad en de mensen die er wonen, bijvoorbeeld door in te zetten op slimme mobiliteit. Zo maken we van Utrecht naast de fysieke rotonde ook de digitale rotonde van Nederland.

Ook investeren we in een gezond startupklimaat, zodat Utrecht nog beter bekend wordt als dé plek voor succesvolle startups. Daarnaast werken we aan samenwerking tussen bedrijven, overheden en kennisinstellingen om kwalitatief én kwantitatief voldoende personeel op te leiden voor ICT-bedrijven in de regio. Op die manier willen we het aantal moeilijk vervulbare ICT-vacatures nu en in de toekomst te verminderen.

Welkom bij het EBU netwerk - Slim

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen het domein Slim? Meld u dan hieronder aan voor het EBU netwerk – Slim. Zo kunnen we met u in contact blijven. U ontvangt dan uitnodigingen voor relevante bijeenkomsten en de EBU nieuwsbrief.

Agenda

Startup Utrecht
31 augustus 2017
Blendle, Utrecht
Dutch Media Week
6 september 2017 t/m 13 september 2017
Hilversum
ICT Slim
8 september 2017
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Hilversum

Laatste nieuws

Smart Mobility Challenge
Tot 30 juni konden organisaties oplossingen indienen voor 5...
Get Connected FinTech
Op 21 juni vond op initiatief van de Economic Board Utrecht (EBU) de...
dutch game awards 2017
De jubileum editie van de Dutch Game Awards wordt dit jaar op 6 oktober...