Slim | Slim gegevens gebruiken

< Terug naar Slim

Binnen het domein Slim stimuleren we het vrijgeven van data door overheden (open data) en werken we aan een goede manier om big data te laten werken voor de gezonde stad en de mensen die er wonen. Dat doen we ook door in te zetten op slimme mobiliteit, waardoor we Utrecht file-arm maken en nieuwe mobiliteitsdiensten ontstaan. We geven daarin ook invulling aan landelijke programma’s zoals Beter Benutten. De EBU focust in 2016 op de volgende initiatieven:

Regionale structuur open overheidsdata

De EBU stimuleert het vrijgeven van data door overheden, brengt partijen samen (gemeenten, provincie, bedrijfsleven).
Naar het laatste nieuws over Open Data

Big Data voor healthy urban living

2017 staat in het teken van identificatie van oplossingen voor privacy- en governance issues als het gaat om op big data gebaseerde gepersonaliseerde diensten op het gebied van 'gezond'. In het kader van dit initiatief ondersteunt EBU ook succesvolle verdere voortzetting van FIWARE Lab NL.

Smart Mobility

Uitvoeringsprogramma Beter Benutten: Dit initiatief richt zich op het reduceren van files. Ook worden in het kader van dit initiatief nieuwe en opschaalbare mobiliteitsdiensten ontwikkeld en naar de markt gebracht.
Naar het laatste nieuws over Beter Benutten

Smartville

Het initiatief Smartville draait om de vraag hoe we een stad slim kunnen maken, met behulp van technologie. Smartville heeft twee belangrijke elementen: ten eerste ontwikkelt het een reeks aan zelfstandig gefinancierde, schaalbare projecten waarin stedelijke uitdagingen worden aangepakt middels innovatieve dienstverlenings- of financierings-concepten (Smartville-Projects). Ten tweede is het een bedrijf dat deze projecten ontwikkelt, maar zelf ook een duurzaam renderend bedrijfsmodel heeft (Smartville B.V.).

Welkom bij het EBU netwerk - Slim

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen het domein Slim? Meld u dan hieronder aan voor het EBU netwerk – Slim. Zo kunnen we met u in contact blijven. U ontvangt dan uitnodigingen voor relevante bijeenkomsten en de EBU nieuwsbrief.