Slim | Slim ondernemen

< Terug naar Slim

Binnen het domein Slim investeert de EBU in een gezond startupklimaat, zodat Utrecht nog beter bekend wordt als dé plek voor succesvolle startups. Door verbindingen tot stand te brengen tussen startups en gevestigde ondernemingen, profiteren ook die laatsten daarvan. Verbindingen leggen we ook tussen de creatieve industrie en andere sectoren, zodat er een vruchtbare voedingsbodem ontstaat voor creatieve en schaalbare oplossingen voor de groene en gezonde stad. Dit sluit ook aan bij landelijke programma’s als CLICK-NL. Daarbij is er bijzondere aandacht voor gaming en 3D-printing.

De EBU focust binnen ‘slim ondernemen’ in 2016 op de volgende initiatieven:

StartupUtrecht

Startup Utrecht is een samenwerkingsverband om het startupklimaat van Utrecht te versterken, onder meer door de onderlinge kennisuitwisseling te bevorderen en toegang tot investeerders te verbeteren.
Naar het laatste nieuws over StartupUtrecht

Creative Crossover Campus Utrecht

Crossovers zijn nodig om ervoor te zorgen dat de creatieve industrie waarde toevoegt aan andere sectoren. Het doel van CCCU is om één brandpunt te creëren waar de Utrechtse creatieve industrie zich kan verbinden met andere sectoren, en waar innovatieve oplossingen worden bedacht en ontwikkeld.

Masterclass UOA

De Masterclass UOA is gericht op ervaren MKB-ondernemers (met 5 tot 25 FTE) met ambitie. Het programma heeft als doel dat deze ondernemers doorgroeien naar een groter bedrijf. De Masterclass belicht de centrale rol die de ondernemer speelt in het groeiproces en gaat verder in op de kwaliteit van het ondernemerschap én het management.
Naar de website van de UOA

Borging ontwikkeling gamessector

Welkom bij het EBU netwerk - Slim

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen het domein Slim? Meld u dan hieronder aan voor het EBU netwerk – Slim. Zo kunnen we met u in contact blijven. U ontvangt dan uitnodigingen voor relevante bijeenkomsten en de EBU nieuwsbrief.