Slim | Slimme infrastructuur

< Terug naar Slim

Slimme oplossingen voor de groene en gezonde stad vragen om een state of the art infrastructuur. Binnen het domein Slim stimuleren we daarom de verdere uitrol van breedbandverbindingen, ook in het buitengebied: zo is Utrecht niet alleen fysiek de rotonde van Nederland, maar ook digitaal.

De focus ligt in 2016 op de volgende initiatieven:

Doorontwikkeling Protospace

Protospace werkt onder meer met het UMCU samen in de ontwikkeling van printbaar kraakbeen. Protospace bouwt nu een consortium waarmee de crossover tussen 3D-print en gezond een vaste plek gaat krijgen op het USP: InnovationLab Digital Fabrication in Life Science & Health. Als vliegwiel worden daarbij het printen van intelligente braces en het verbeteren van de conversie van MRI-scans naar 3D-printfiles gebruikt.

Naar het laatste nieuws over Doorontwikkeling Protospace

Instelling Breedbandfonds

Door middel van dit initiatief komt er een Breedbandfonds waar gemeenten uit kunnen putten zodat de financiële drempel lager wordt. Ook wordt er voor kennisoverdracht gezorgd.

Welkom bij het EBU netwerk - Slim

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen het domein Slim? Meld u dan hieronder aan voor het EBU netwerk – Slim. Zo kunnen we met u in contact blijven. U ontvangt dan uitnodigingen voor relevante bijeenkomsten en de EBU nieuwsbrief.