EN

Want to learn more about the Economic Board Utrecht?


Meet EBU

Hét Miljoenenontbijt

Elk jaar kort na Prinsjesdag organiseren we Hét Miljoenenontbijt. Een event waarbij we de Miljoenennota bekijken vanuit regionaal perspectief. We geven duiding van de sociale en economische stand van zaken. Welke thema's spelen er? Waar ligt de focus voor regionale en lokale overheden en werkgeversorganisaties? Lees er alles over op deze pagina.

24 september 2021 | live uitzending Hét Miljoenenontbijt

Digitale transformatie en duurzaamheid tijdens en na covid-19

Afgelopen september is een online editie van Het Miljoenenontbijt georganiseerd.

In deze editie aan het woord: Marieke Blom (Hoofdeconoom, ING), Ingrid Thijssen (voorzitter VNO-NCW), Robert Strijk (gedeputeerde Economie van de provincie Utrecht & Economic Board Utrecht) en Renate de Lange (lid Raad van Bestuur PwC). Onder leiding van Donatello Piras gingen ze in gesprek over economisch, duurzaam herstel en de kansen die de pandemie ook biedt aan ondernemers.

Een uitgebreid verslag van de uitzending is hier te vinden.

Relevante artikelen

Meer relevante artikelen
Nieuws

Miljoenenontbijt: digitale transformatie en duurzaamheid

EBU ziet kansen in digitale transformatie en duurzaamheid tijdens en na covid. "Het gaat om de noodzaak voor leven lang leren en ontwikkelen, de behoefte aan heel andere opleidingen, meer aandacht voor digitale vaardigheden. De regio Utrecht, de EBU, wil de infrastructuur hiervoor goed vormgeven. We willen een netwerk vormen en samen bekijken hoe we die opgaven met elkaar in de regio goed oppakken”.

Lees meer
Nieuws

Miljoenenontbijt 2020 Regio Utrecht: optimisme, kansen en investeren

Ook dit jaar vond op de vrijdag na Prinsjesdag hét Miljoenenontbijt voor de regio Utrecht plaats. Door de huidige ontwikkelingen vond het ontbijt online plaats met politici, economen en ondernemers aan tafel in de studio. We kunnen er niet omheen: de diepe economische recessie treft ook Utrecht, maar de regio blijft optimistisch en ziet kansen. Juist door te investeren en te innoveren.

Lees meer
Nieuws

Het miljoenenontbijt 2019

Op de KNVB Campus in Zeist stond op 20 september 2019 de link centraal tussen de miljoenennota en de betekenis voor regio Utrecht voor gezond stedelijk leven en het bedrijfsleven. Zowel in miljoenennota als in de regio is mobiliteit een belangrijk punt.

Lees meer