Categorie

Maak kennis met...

Quido Schaafsma
Adviseur bedrijfsfinancieringen en eigenaar ActivFinance
 

Wat voor hulp kan ActivFinance ondernemers bieden?

‘Met ActivFinance adviseren en begeleiden we ondernemers bij hun bedrijfsfinancieringen. Dat begint met een goed gesprek waarin we het doel van de financieringsbehoefte bespreken. Als we dat helder hebben, helpen we ondernemers een weg te vinden in het landschap van bedrijfsfinancieringen.

Nu kunnen we ondernemers helpen met een goed onderbouwd plan om bijvoorbeeld in aanmerking te komen voor de COL.’

Waarom is ActivFinance aangesloten bij URECA?

‘We delen graag onze kennis, ervaring en netwerk om zoveel mogelijk gezonde ondernemingen door de coronatijd te helpen. Solidariteit en saamhorigheid zijn op dit moment essentiële om te overleven, dus dragen we graag ons steentje bij. Die behoefte aan steun is er. Dat merk ik ook als bestuurslid van de ondernemersvereniging BV Hilversum. Daarom omarmen we dit initiatief en helpen we waar mogelijk. Het bedankje dat we krijgen, is goud waard.’


Kun je een voorbeeld geven van een ondernemer die jullie geholpen hebt?

‘Er was een onderneming die op het punt stond om geld te ontvangen van een investeerder toen de coronacrisis uitbrak. De investeerder stelde zijn belegging uit, waardoor de onderneming een periode moest zien te overbruggen. We maakten samen een solide aanvraag voor de COL, en die werd volledig toegewezen. Inmiddels hebben we in Hilversum en omgeving vier ondernemers geholpen. Iedere financiële hulpvraag is anders. Daardoor geeft het enorm veel voldoening als we een onderneming helpen met het vinden en verkrijgen van een passende bedrijfsfinanciering.’

 

‘We begeleiden ondernemers bij het vinden van een geschikte bedrijfsfinanciering.’

Wat is URECA?

Veel ondernemers in de regio Utrecht voelen het economische effect van het coronavirus. Daarom hebben regionale bedrijven, gemeenten en provincie Utrecht aan het begin van de coronacrisis de handen ineengeslagen. Dat doen ze onder de naam Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA). Samen leveren ze ondernemers en experts voor het kennisteam, uit hun eigen organisaties en hun netwerk. Zo heeft URECA een enorm netwerk van expertise over allerlei ondernemerskwesties in vele sectoren.

De partners binnen URECA

In de Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA) werkt een groeiende groep regionale partners samen: Rabobank Midden Nederland, PWC, DHM Group, StartupUtrecht, VNO-NCW Midden, MKB Nederland-Midden, Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) regio Utrecht, Utrechtse gemeenten, gemeente Hilversum, provincie Utrecht, Utrecht Marketing en Economic Board Utrecht. Kun je met je organisatie een nuttige bijdrage leveren? Neem dan contact op met URECA. Je  bent van harte welkom om aan te sluiten.

Redactie EBU

Heeft u vragen of een initiatief? Neem contact met ons op.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58