Afvalvrije kantoren

In een kantoor als grondstoffendepot worden alle gebruikte grondstoffen opnieuw gebruikt, waarbij de nadruk hierbij ligt op hergebruik en preventie. Zo kan slim omgaan met afval zelfs geld opleveren, leiden tot minder CO2-uitstoot en zelfs het grondstoffenverbruik verminderen. 

Tijdens het Get Connected jaarcongres 2017 presenteerde het consortium 'CirculairOffice, kantoren als grondstoffendepot' zich voor het eerst, bestaande uit Koninklijke BammensReturnity B.V.Sodexo en Westerveld, toen nog onder de naam BRSW-360.

Het doel van het initiatief is om tot minstens 50 Kantoren als Grondstoffendepots te komen. Daarvoor is het noodzaak dat kantooreigenaren het nut, de noodzaak maar vooral ook de voordelen hiervan inzien. Om deze vraagontwikkeling een impuls te geven, ontvangt het Circular Office consortium aanvullende financiering middels de EBU Uitvoeringsverordening.

Wilt u in contact gebracht worden met het Circular Office consortium? Wordt uw kantoor het eerste grondstoffendepot? Mail dan naar: circularoffice@economicboardutrecht.nl.

Irene ten Dam

Irene ten Dam is domeinmanager Groen bij Economic Board Utrecht.

06-33679256 06-33679256