Groene, gezonde en slimme kantoren/bedrijfsruimtes

Gezondheid en welzijn van medewerkers als business case voor kantoorverhuurders. Bij renovaties van kantoren kan veel winst behaald worden op het verbeteren van productiviteit van medewerkers. In combinatie met investeren in duurzame energie levert dit mooie kansen op voor de vastgoedmarkt.

De business case rondom energieneutrale kantoren is een logische. Langzaamaan komen we erachter dat energiebesparing niet voldoende impact heeft op de huur en taxatie van een kantoor. Gebouwen hebben een enorme impact op mensen. Zaken als luchtkwaliteit, daglicht, beschikbaarheid van drinkwater en gezonde voeding, comfort en temperatuur spelen een cruciale rol bij de gezondheid van mensen.

In het kader van de Healthy Urban Office Challenge gaat de regio Utrecht op zoek naar de meest inspirerende projecten op weg naar groene, gezonde en slimme kantoren. Op 24 mei 2017 is Warmtebouw Utrecht BV verkozen tot winnaar van de Healthy Urban Office Challenge 2017. Op 30 mei 2018 is Arcadis Amersfoort uitgeroepen tot winnaar van de Healthy Urban Office Challenge 2018. We blijven hen en de andere finalisten volgen.

Lees alles over de Healthy Urban Office Challenge

Irene ten Dam

Irene ten Dam is domeinmanager Groen bij Economic Board Utrecht.

06-33679256 06-33679256