Domein
Categorie

Verkenningssessie Circulaire economie

Donderdag 11 oktober vond het Get Connected jaarcongres plaats in het stationsgebied van Utrecht, met als hoogtepunt het plenaire programma in de Climate Planet. In de ochtend vonden er op diverse locaties in het stationsgebied diverse interactieve sessies plaats. Al deze sessies droegen bij aan één of meerdere Global Goals. Eén van deze sessies was de verkenningssessie Circulaire economie. 

Verkenningssessie Circulaire economie

Hoe worden gezonde isolatiematerialen de logische keuze?

Gebouwisolatie is een veelbesproken onderwerp. Mede dankzij de klimaatafspraken van Parijs en het kabinetsbesluit om van het Groningse aardgas af te gaan. In reactie daarop zien we steeds meer gezonde isolatiematerialen, gemaakt van o.a. cellulose en grassen. Deze natuurlijke materialen hebben goede isolatiewaarden, dragen bij aan energiebesparing en een gezond binnenklimaat én voldoen aan het Bouwbesluit. Toch lopen de energietransitie en het gebruik van gezonde isolatiematerialen nog lang niet hand in hand. Dus: tijd voor actie! Denk in deze verkenningssessie met ons mee over mogelijke oplossingen. Zijn er al goede voorbeeldprojecten? Wat hebben opdrachtgevers nodig om dit op grote schaal toe te passen? En hoe kunnen we circulair inkopen stimuleren?

De verkenningssessie Circulaire economie vond plaats van 09:00 tot 10:30 in ANNE, Veemarktplein 41 te Utrecht. Bekijk het volledige programma van de ochtendsessies.

Programma

Plenaire inleiding - Jesse Arnon met vraag aan Irene en Josja
Inleiding - Willem Böttger lector biobased bouwen Avans Hogeschool - Potentie, kansen en doorbraakissues van gezonde  isolatiematerialen)
Pitches aanbieders gezonde isolatiematerialen
-       Gramitherm – Christian Roggeman
-       Everuse – Martijn Vinke

Gesprekrondes langs tafels met diverse thema's 
*Gebouweigenaren: (sessiebegeleiding: Tim Bulters)
Wat hebben opdrachtgevers nodig om gezonde isolatiematerialen op grote schaal toe te passen en van wie? Hoe kunnen aanbieders hierbij helpen? Welke kennis is nodig?
*Aanbieders: (sessiebegeleiding: Martien Dijkstra)
Wat hebben opdrachtgevers nodig om gezonde isolatiematerialen op grote schaal toe te passen en van wie? Hoe kunnen aanbieders hierbij helpen? Welke kennis is nodig?
*Marketing/communicatie: (sessiebegeleiding: Josja Veraart)
Waar worden gezonde isolatiematerialen al ingezet en welke voordelen biedt dit? Hoe vermarkten we dit beter?
*Inkopers/inkoopexperts: (sessiebegeleiding: Irene ten Dam)
Hoe kan het gebruik van gezonde materialen middels een uitvraag worden gestimuleerd (circulair inkopen?).

Einde plenair en afronding

 

 

Irene ten Dam

Irene ten Dam is domeinmanager Groen bij Economic Board Utrecht.

06-33679256 06-33679256