Categorie

Maak kennis met deze groene, gezonde en slimme initiatieven

Donderdag 11 oktober vindt het Get Connected jaarcongres plaats in het stationsgebied van Utrecht, met als hoogtepunt het plenaire programma in de Climate Planet; een grote wereldbol die tijdelijk op het vernieuwde Jaarbeursplein zal verschijnen.

In het stationsgebied in Utrecht vinden veel activiteiten en initiatieven plaats die bijdragen aan de Global Goals. Al deze initiatieven komen voort uit de forse ambities van de regio Utrecht om een nog groenere, gezondere en slimmere regio te worden. Dat is nodig, omdat Utrecht de komende tijd flink groeit. Tot 2040 komen er 155.000 inwoners bij en iedereen wil dat de regio leefbaar en gezond blijft. Een grote uitdaging, die Utrecht graag oppakt.

Tijdens het Get Connected jaarcongres kunt u op de Marketplace kennismaken met verschillende innovatieve initiatieven en organisaties die bijdragen aan een groene, gezonde en slimme regio en aansluiten op de internationale Global Goals. 

Ontmoet de deelnemers

De eerste deelnemers van de Marketplace zijn bekend. Wij willen u graag voorstellen aan de volgende initiatieven:

AMT Medical
AMT Medical ontwikkelt medische apparaten voor hart bypasschirurgie. AMT focust zich volledig op het ontwikkelen van een techniek waarbij tijdens de operatie een paar kleine gaatjes gemaakt moeten worden. Nu wordt er tijdens deze operatie nog de hele borstkast geopend. AMT wil een kenniscentrum in Utrecht opzetten om al de vermelde kennis en kunde te registeren en beschikbaar te maken voor de rest van de wereld, vanuit Utrecht. Ook zal het initiatief actief alle verdiensten van Utrecht voor de medische wereld inzichtelijk maken en beschikbaar maken via mogelijke media.

Blue Current
Blue Current is een totaaloplosser op het gebied van e-mobility. Niet alleen produceren ze laadpunten, maar daarnaast leveren ze back-office 
diensten en schrijven ze slimme softwaretoepassingen op het gebied van smart charging. Het elektrisch rijden komt eraan en vroeg of laat zullen bedrijven, overheden, maar zeker ook de consument moeten nadenken over een slimme laadinfrastructuur. Blue Current helpt haar klanten hierin de juiste keuzes te maken en zo goed voorbereid de toekomst tegemoet te treden.

Blue Current komt graag in contact met energiemaatschappijen, automotive partijen, VVE’s, woningbouwverenigingen en projectontwikkelaars.

CycleSpark
CycleSpark biedt schone en slimme stadslogistiek oplossingen. Het bedrijf is gespecialiseerd in elektrische vrachtfietsen die grotere volumes en 
gewichten kunnen mee nemen dan de conventionele bakfietsen. Een CycleSpark zich behendig en soepel door het stadverkeer heen manoeuvreren. CycleSpark maakt binnen de stad de dieselbusje overbodig en dus onze steden sneller schoner en leefbaarder.

Cyclespark is op zoek naar investeerders en partijen met commerciële expertise die hen kan helpen voorbij de pilots te komen.

GreenHub
De GreenHub biedt binnen de kantoormuren een ruimte voor een natuurlijke dialoog, een korte meeting of een moment van ontspanning. In de GreenHub worden gebruikers geïnspireerd om de dialoog aan te gaan over de Sustainable Development Goals (SDG). In de Greenhub komen vier SDG’s samen; Welzijn (3), Eerlijk werk (8), Duurzame inkoop (12) en Partnerschappen (17). ZINWAARTS heeft samen met adviesbureau Sustainalize de GreenHub bij ANNE in Utrecht mogelijk gemaakt.

ZINWAARTS zoekt bedrijven en organisaties die hun duurzame doelen efficiënter willen bereiken en daarbij de SDG’s als uitgangspunt (willen) nemen. 

i-did
i-did gelooft in een sociale en circulaire samenleving. Hun tassen en akoestische interieurproducten bestaan uit afgewaardeerd textiel en bedrijfskleding. Ze maken hun producten met mensen die lang tot altijd in de bijstand hebben gezeten. De deelnemers worden begeleid naar werk door middel van coaching en begeleiding op de werkvloer. 70% van de deelnemers weet zo weer de stap naar betaald werk te zetten.

i-did kan bedrijven ontzorgen in het behalen van hun Social Return on Investment (SROI). Ze komen dus graag in contact met bedrijven die aanbestedingen hebben gewonnen, zoals bouwbedrijven en architecten. 

Insert
Insert stimuleert het hergebruik van (bouw)materialen door partijen in de keten te verbinden en te ondersteunen. Daarnaast biedt Insert een 
markplaats. Op deze marktplaats worden grote volumes herbruikbare bouw-, civiele en groenmaterialen aangeboden. Een centrale, circulaire marktplaats met schaalgrootte. Insert zet met de marktplaats een grote stap in de omslag van lineair naar circulair werken.

Insert komt graag in contact met gemeenten, woningbouwverenigingen, vastgoed- en projectontwikkelaars, architecten en aannemers die zoekopdrachten voor gebruikte bouwmaterialen willen plaatsen. 

Inventum
Inventum is begonnen met het creëren van producten die elektriciteit gebruiken. Nu richt het bedrijf zich juist op het besparen van elektriciteit. Zo ontwikkelde Inventum de compacte warmtepompboiler. Later werden er varianten geïntroduceerd en geproduceerd, zoals de hybride- en ventilatie-warmtepomp. Het volledige proces van idee, ontwikkeling (eigen R&D), productie en service & garantie wordt uitgevoerd door Inventum.

Locali
Locali helpt de gestokte communicatie tussen inwoners en gemeentes oplossen. Door middel van de mobiele app kunnen buren ideeën voor de wijk delen met de gemeente. Op dit moment werkt Locali samen met Hilversum Mediastad aan het optimaliseren van het initiatief.

Memory Lane
MemoryLane is een tablet vermomd als een fotolijstje. MemoryLane helpt bij het ontzorgen van senioren en hun directe omgeving. Senioren kunnen via de tablet in contact komen met familieleden, vrienden en zorgprofessionals. Het intelligente fotoalbum bevat onder andere een postkaartenmodule, videobellen, unieke “Golden Years” muziek en een snelle hulp knop voor persoonlijke hulp. Memory Lane bevordert de sociale betrokkenheid en kan bijdragen aan de kwaliteit van leven.

Memory Lane komt graag in contact met (Thuis)zorg- en welzijnsorganisaties om het gesprek aan te gaan over intra- en extramurale ondersteuning.

StrateGis
StrateGis heeft de 3dGeoviewer ontwikkeld: een 3D-softwareinstrument waarmee ruimtelijke plannen worden gevisualiseerd en doorgerekend op een groot aantal aspecten, ruimtegebruik en duurzaamheid.
Voor een wijk in de gemeente Den Haag is een module ontwikkeld om een leefbaarheidsanalyse uit te voeren. Het doel van een dergelijk leefbaarheidsanalyse is inzichtelijk maken hoe het met de leefbaarheid in een wijk staat en wat de effecten zouden zijn van geplande nieuwbouw. 

De module wil StrateGis gaan toepassen in verschillende typen wijken en regio’s in Nederland. StrateGis zoekt hiervoor nog pilot gemeenten. Ook komt StrateGis graag in contact met projectwikkelaars en stedenbouwkundigen.

Sustainder
Sustainder is een nieuw, innovatief Nederlands merk dat smart lighting en smart city oplossingen levert aan klanten in binnen- en buitenland. Het verlichtingsnetwerk vormt voor Sustainder de centrale hub voor de smart city. Een open systeem waar telkens nieuwe applicaties aan worden toegevoegd. In Hilversum werken ze onder meer met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu aan een pilot met sensoren.

Sustainder komt graag in contact met nieuwe partners die aanvullende zijn in het bouwen van smart cities op het gebied van transporation, energie, health, public safety – qua hardware en software/ system integrators.

Team Trade & Invest
Aangenaam kennis te maken! Wij zijn het nieuwe Team Trade and Invest. Wij ‘verleiden’ buitenlandse bedrijven om zich in Utrecht te vestigen. En andersom helpen we Utrechtse groene, gezonde en slimme ondernemers om over de grens zaken te doen. Team Trade & Invest vertelt u graag waar ze actief zijn, welke ondersteuning ze bieden en hoe u daar gebruik van kunt maken. 

Team Trade & Invest komt graag in contact komen met groene, gezonde en slimme bedrijven die de internationale markt willen verkennen.

Wocozon
Wocozon is een stichting zonder winstdoelstelling met als maatschappelijk doel om huurders zoveel mogelijk te laten profiteren van zonnestroom. De ambitie van Wocozon is om in 2025 vijf procent van alle sociale huurwoningen in Nederland te hebben voorzien van zonnepanelen. Dat zijn ca. 120 duizend woningen met samen 1 miljoen zonnepanelen. Dat is een mix van bestaande en nieuwbouw eengezinswoningen plus gestapelde bouw.

Woodyshousing
Woodyshousing ontwikkelt duurzame, slimme en toekomstklare woonunits die voor het grootste deel circulair zijn. Aansturing van het verbruik, onderhoud en beheer wordt door moderne technologie en smart home applicaties uitgevoerd. De Woody is ontworpen om ze na verloop van tijd weer uit elkaar te schroeven en om het gebouw makkelijk te kunnen plaatsen of verplaatsen. Naast het ecologische bouwsysteem is een community website ingericht en zijn de gebouwen zo ontworpen dat je elkaar kunt ontmoeten. 

Programma en inschrijving

Van 14.00u (13.30u ontvangst) tot 16.00u vindt het plenaire programma plaats in de Climate Planet. In de ochtend vinden er op diverse locaties in het stationsgebied (ANNE, RaboGroenhuis, Beatrixgebouw) diverse interactieve werksessies, focusgroepen en ‘meet & match’-bijeenkomsten plaats. Al deze sessies dragen bij aan één of meerdere Global Goals. Zo zijn er bijeenkomsten rond thema’s als EduTech, Kantoren als Grondstoffendepot en StartupUtrecht.. De komende maand maken we meer bekend over deze sessies en de rest van het programma. Bekijk het volledige programma van de ochtendsessies.

Kom naar het Get Connected Jaarcongres

Laat u 11 oktober inspireren, doe nieuwe, relevante contacten op in het Get Connected netwerk en ontdek hoe u bij kunt dragen aan groene, gezonde en slimme initiatieven die aansluiten op de Global Goals en bijdragen aan een groene, gezonde en slimme regio. Houd voor het laatste nieuws de Get Connected pagina in de gaten. 

Meld u nu aan voor het Get Connected jaarcongres

Redactie EBU

Heeft u vragen of een initiatief? Neem contact met ons op.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58