Domein
Categorie

Netwerksessie EduTech

Donderdag 11 oktober vond het Get Connected jaarcongres 2018 plaats, met in de ochtend diverse interactieve sessies, waaronder de netwerksessie EduTech.

Tijdens een drukbezochte EduTech-sessie vertelde Arianne Peelen, Director Learning van Deloitte, hoe zij werkt aan een leven lang ontwikkelen voor de consultants van Deloitte. Het inspireerde diverse deelnemers om die ideeën toe te gaan passen in hun eigen omgeving. Daarna gaf een aantal deelnemers die actief bijdragen aan het Utrechtse EduTech-programma een korte pitch, waarna zij over hun inzet in gesprek gingen met de deelnemers.

Op die manier werden rondom thema’s als laagdrempelige toegang tot techniek, het betrekken van arbeidsmarktperspectief bij studie- en beroepskeuze, digitalisering van het onderwijs en het ontwikkelen van talent en vaardigheden intensieve discussies gevoerd. Een belangrijk aandachtspunt dat werd meegegeven was dat het organiseren van voldoende schaalgrootte voor pilots essentieel is – en dat daarbij ook over de provinciegrenzen heen moet worden gedacht. Tegelijkertijd bleken veel van de aanwezige bedrijven met hetzelfde probleem te worstelen, namelijk dat het lastig is om partijen te vinden die bereid zijn om pilots te doen. Het samenwerken in een samenhangend EduTech-programma werd mede om die reden als positieve ontwikkeling gezien.

Meer informatie en/of meedoen met het vervolg? Neem contact op met Heerd Jan Hoogeveen, edutechutrecht@gmail.com.

Redactie EBU

Heeft u vragen of een initiatief? Neem contact met ons op.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58