Plenair programma

Toekomstperspectief in bijzondere tijden

Live vanuit studio 21 in Hilversum vindt onder leiding van dagvoorzitter Maarten Bouwhuis op donderdag 8 oktober tussen 15.30u en 17.00u het plenaire programma van het Utrecht Region Get Connected jaarcongres plaats. 

Het programma tussen 15.30u en 17.00u is als volgt:

 • Opening door Maarten Bouwhuis
   
 • De impact van corona op de arbeidsmarkt
  Met: Ton Wilthagen (hoogleraar Arbeidsmarkt aan de Tilburg University), Jan Bogerd (voorzitter CvB Hogeschool Utrecht en EBU clustervoorzitter Human Capital Agenda), Bastiaan Starink (partner PwC) en Robert Strijk (gedeputeerde provincie Utrecht).
  De coronacrisis laat flinke sporen na op de arbeidsmarkt. Wat betekent dit voor de regio Utrecht? De regio Utrecht staat nationaal en internationaal bekend als een aantrekkelijke, sterke economische regio. Tegelijkertijd weten we dat de arbeidsmarkt komende jaren verandert. Deels zijn deze veranderingen al in gang gezet door de economische effecten van corona. Als regio maken we daarom een gezamenlijke Human Capital Agenda (HCA). Hiermee werken we aan het op elkaar afstemmen van de vraag naar en het aanbod van voldoende gekwalificeerde mensen, zodat we ook in de toekomst die sterke economische positie behouden.
   
 • De kansen van groen economisch herstel
  Met oa: Diederik Samsom (Kabinetschef Europese Commissie), Huib van Essen (Gedeputeerde provincie Utrecht), Edgard Creemers (voorzitter van de investeringscommissie van ROM Regio Utrecht).
  Toekomstperspectief in bijzondere tijden, richting een groene, gezonde en slimme toekomst. Hoe zien we dat voor ons? Hoe richten we de herstelplannen zó in dat we sterker uit de crisis komen en tegelijkertijd een flinke stap zetten richting de doelen van het klimaatakkoord? En hoe zijn we als regio daarop ingericht? Welke rol kan de nieuwe Regionale Ontwikkelmaatschappij (ROM) regio Utrecht bijvoorbeeld spelen, als belangrijke uitbreiding van het regionale instrumentarium?
   
 • Nut en noodzaak van de AI coalitie
  Met: Peter Bruggink (CTO NEP Group, Inc.), Kees Verhoeven (Kamerlid) en Arjan van den Born (Directeur ROM Regio Utrecht).
  Een krachtig middel om tot impactvolle oplossingen voor gezond stedelijk leven te komen, is Artificial Intelligence (AI). Onze regio heeft alles in huis om dé hub te worden als het gaat om human centered AI: de mens centraal in gezond stedelijk leven. 8 oktober gaan we in het programma hierover het gesprek aan. Hoe kan de AI coalitie bijdragen aan gezond, stedelijk leven?
   
 • Wisselbokaal ‘Utrecht versnelt’
  Vorig jaar nam Jeroen Hoencamp namens VodafoneZiggo de wisselbokaal ‘Utrecht versnelt’ in ontvangst, voor de ingeloste belofte dat Utrecht de eerste Gigabit-stad van Nederland zou worden. Hoe gaat het nu met dit initiatief? De wisselbokaal is bedoeld voor een initiatief of organisatie uit de regio die een aantoonbare bijdrage heeft geleverd in het versneld realiseren van een innovatieve oplossing voor gezond stedelijk leven. Wie ontvangt de wisselbokaal in 2020 uit handen van Henk Broeders, voorzitter Economic Board Utrecht?
   
 • Afsluiting congres door de commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, de heer Oosters
  Commissaris van de Koning de heer Oosters sluit het Utrecht Region Get Connected jaarcongres af. Tijdens zijn afsluiting zal hij onder andere aandacht vragen voor het Utrechts aanbod voor de Tweede Kamer verkiezingen in maart 2021.