YEBU

De regio Utrecht is een broedplaats voor slimme en creatieve ideeën om stedelijke gebieden groen, gezond en leefbaar te maken en te houden. Wij zijn de Young Economic Board Utrecht (YEBU), drie enthousiaste EBU-medewerkers onder de 35 die geloven dat er nog iets mist in het EBU-netwerk, wat wel volop aanwezig is in de regio. Namelijk jonge innovatiekracht.

Geen nieuw netwerk
Passend bij de agenda en werkwijze van de EBU zijn we op zoek naar nieuwe verbindingen en coalities met de potentie om uit te groeien tot iets (inter-)nationaals. Daarom vormen we als YEBU niet een nieuw netwerk waarin individuele professionals samenkomen, maar willen we juist de schakel worden tussen bestaande jongerennetwerken en de lopende regionale (EBU-) agenda.

Via netwerken als StartupUtrecht zijn we al goed op weg, maar er liggen nog veel onbenutte verbindingen voor het oprapen.

Zo introduceren we een nieuw geluid, enthousiasme en goede ideeën in lopende én nieuwe initiatieven. Nog niet helemaal scherp over wat voor soort initiatieven we het dan hebben? Bekijk de onderliggende agenda’s van de EBU: Groen, Gezond, Slim, Human Capital en Internationalisering. Of kom een keer kennismaken op één van onze events!

Hoe doen we dat dan?
Eigenlijk heel simpel. We brengen in kaart welke jongerennetwerken de regio rijk is. Graag komen we kennismaken! We zijn nieuwsgierig wat jullie organiseren en voor wie en waar raakvlakken liggen met de regionale EBU-agenda.

We willen deze netwerken niet alleen in contact brengen met de EBU-agenda, maar ook met elkaar. We maken gebruik van het platform dat de bestaande EBU-kanalen bieden, organiseren bijeenkomsten, maar sluiten vooral ook aan op bestaande events (van EBU, partners en de jongerennetwerken zelf).

Get Connected

Tips of ideeën voor ons of hebben we nog niet kennisgemaakt met jouw netwerk? Stuur ons een berichtje via yebu@economicboardutrecht.nl.

Via de YEBU nieuwsbrief en via twitter en LinkedIn houden we je op de hoogte van interessante activiteiten en nieuws van de EBU, maar ook van de andere jongerennetwerken.

Iets voor jou en/of wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je aan voor de YEBU-nieuwsbrief.

Ellen 
Mail mij

Joey 
Mail mij

Karien
Mail mij