Domein
Thema
  • Energiepositief wonen & werken
Categorie

Finalisten Healthy Urban Office Challenge 2018 bekend

Feestelijke bekendmaking winnaar woensdag 30 mei

Arcadis Amersfoort, Europalaan 100-500 (Utrecht) en Koninklijke Ginkel Groep (Veenendaal) zijn de drie finalisten van de Healthy Urban Office Challenge 2018.

De winnaar mag zich een jaar lang het meest inspirerende project noemen als het gaat om groene, gezonde en slimme kantoren en wint een prijzenpakket dat bijdraagt aan het ontwikkelen van duurzaamheidsambities.

De afgelopen maanden hebben enthousiaste partijen uit de regio hun kantoor aangemeld voor de Healthy Urban Office Challenge. Tijdens deze challenge is de regio Utrecht en Amersfoort op zoek naar inspirerende organisaties met ambitieuze projecten om kantoorpanden groen, gezond en slim te maken. Het expertpanel heeft 3 genomineerden gekozen uit de inzendingen, die een voorbeeld zijn voor andere kantooreigenaren of -gebruikers. Bijvoorbeeld als het gaat om energiebesparing, hergebruik van grondstoffen, gezonde voeding of de aanwezigheid van groen en gezond binnenklimaat.

‘Steeds meer kantooreigenaren en -gebruikers zijn zich ervan bewust dat de omgeving waarin je werkt van invloed is op hoe je je voelt en hoe je presteert. Het is mooi om te zien dat alle inzenders daar mee bezig zijn. Zij zorgen ervoor dat het gebouw werknemers stimuleert, of ze een duwtje in de rug geeft,’ Irene ten Dam, voorzitter van het expertpanel.

Publieksstemming

Vanaf nu kunt u uw stem uitbrengen op uw favoriete finalist. Per geldig emailadres wordt uw stem één keer meegerekend. De finalist met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Onderaan dit nieuwsbericht kunt u lezen waarom het expertpanel juist deze drie kantoren heeft genomineerd. Hou ook de website in de gaten voor de filmpjes van de genomineerden die binnenkort verschijnen.

Breng hier uw stem uit!

Finale 30 mei

Op woensdag 30 mei vindt de finale van de Healthy Urban Office Challenge plaats tussen 15.00 en 18.00 uur. Kom ook en maak kennis met de genomineerden en met aanbieders van oplossingen voor groene, gezonde en slimme kantoren. Tijdens deze bijeenkomst wordt door juryvoorzitter Jaap van Rhijn de winnaar van de challenge bekend gemaakt.

Het expertpanel over de finalisten:

Arcadis Amersfoort
Arcadis huurt een gebouw direct aan het centraal station in Amersfoort. Het expertpanel roemt het initiatief van Arcadis om rond de tafel te gaan met de verhuurder van het pand, om bijvoorbeeld gevelisolatie en zonnepanelen te realiseren. Daarmee is het gebouw er aanzienlijk op vooruitgegaan. Arcadis heeft mooie, integraal doordachte maatregelen doorgevoerd en heeft ook ambities voor de toekomst. Zo stimuleert Arcadis gezond eten, bewegen en een aangename werkomgeving. En beschikt zij over stevige ISO-certificeringen.

Europalaan 100-500
Een oud kantorencomplex aan de Europalaan in Utrecht dat is gerenoveerd en nu in gebruik als kantoor voor startups en scaleups. Het complex is eind 2016 aangekocht. In een korte tijd is er veel gerealiseerd en er staan ook veel nog te nemen maatregelen op de planning. Het expertpanel is te spreken over de relatief lage investering met grote impact en prijst het lef om in een pand te renoveren dat mogelijk in de toekomst een andere bestemming krijgt. Het gebouw is een schoolvoorbeeld van een oud kantoorgebouw dat succesvol gerenoveerd is.

Koninklijke Ginkel Groep
In een voormalige kerk in Veenendaal is de Koninklijke Ginkel Groep gevestigd. Het pand is een gemeentelijk monument, dat volledig getransformeerd is tot kantoor. De Koninklijke Ginkel Groep heeft een leegstaand cultuurhistorisch gebouw een nieuwe functie en daarmee toekomst gegeven. Hier is een ondernemer aan zet die een duidelijke visie heeft op duurzaam ondernemen, aldus het expertpanel. Er is aandacht voor hergebruik van materialen, aanwezigheid en beleving van groen. In de toekomst gaat de Koninklijke Ginkel Groep de stap zetten naar elektrisch vervoer in samenwerking met Pon. Bovendien is de Koninklijke Ginkel Groep een erkend leerbedrijf en maken zij jongeren bewust van duurzaam ondernemen. 

 

De Healthy Urban Office Challenge is een initiatief van Gemeente Utrecht, gemeente Amersfoort, provincie Utrecht en Economic Board Utrecht.

Irene ten Dam

Irene ten Dam is domeinmanager Groen bij Economic Board Utrecht.

06-33679256 06-33679256