Domein
Thema
  • Energiepositief wonen & werken
Categorie

Martine de Vaan keynote speaker bij finale Healthy Urban Office Challenge

Martine de Vaan (1972) is projectmanager duurzame innovatie en gebiedsontwikkeling bij het Rijksvastgoedbedrijf (RVB), bedenker van het concept Weeting – Have a walking meeting en staat voor het tweede jaar in de Duurzame 50. Tijdens de finale van de Healthy Urban Office Challenge deelt De Vaan haar persoonlijke visie op de weg naar groene, gezonde en slimme kantoren.

Verduurzaming gebouwen en gebieden

De Vaan werkt bij het Rijksvastgoedbedrijf aan verduurzaming van vastgoed en herontwikkeling van gebieden. Zij motiveert en verbindt mensen binnen en buiten de organisatie en zet daarmee hoog in op duurzaamheid. Ze is de drijvende kracht achter deelname van het Rijksvastgoedbedrijf aan het innovatieprogramma Kantoor Vol Energie, gericht op radicale energiebesparing en energieneutraliteit op pandniveau in utiliteitsbouw.

Weeting geeft energie

Als promotor van wandelend vergaderen richt De Vaan zich op een ander aspect dat een belangrijk onderdeel vormt van de Healthy Urban Office Challenge; namelijk vitale en productieve medewerkers. Weeting is een concept voor wandelend vergaderen, met als doel vitale werknemers die productiever zijn, meer plezier hebben en zich meer betrokken zijn bij hun omgeving. Zelf loopt ze al drie jaar lang 7 km per dag - zonder dat het tijd kost.

Dubbele energietransitie

De Vaan ziet voor de toekomst een dubbele energietransitie: van het gebouw en van haar bewoners. De werkplek van de toekomst zorgt voor optimale  fysieke en mentale energie. Slim slaat wat haar betreft dus niet alleen op technologie maar zeker ook op de mensen. De huidige werkgewoontes, waarbij we hele dagen binnen zitten, laten potentieel van medewerkers onbenut. Dat kan veel beter, en de werkomgeving kan het verschil maken om gewoontes te veranderen.

Een dubbele energietransitie: van het kantoor, en van haar bewoners. De  finalisten werken er eigenlijk allemaal al aan”

De Healthy Urban Office Challenge is een initiatief van Gemeente Utrecht, gemeente Amersfoort, provincie Utrecht en Economic Board Utrecht.

 

Irene ten Dam

Irene ten Dam is domeinmanager Groen bij Economic Board Utrecht.

06-33679256 06-33679256