Domein
Thema
  • Energiepositief wonen & werken
Categorie

Prijzenpakket Healthy Urban Office Challenge 2018

De winnaar van de Healthy Urban Office Challenge krijgt toegang tot een prijzenpakket ter waarde van 22.500 euro. Passend bij de eigen ambities kan de winnaar gebruik maken van het volgende aanbod:

Circulair

EKOTEX, Bunschoten 

EKOTEX ontwikkelt wandafwerking, verf en behang en heeft als doelstelling om alleen toekomstgerichte duurzame producten te ontwikkelen. De verf is Cradle to Cradle gecertificeerd en bevat grafeen, waardoor het vele malen sterker is dan staal en bovendien thermisch geleidend. Hierdoor heeft een negatieve CO2-footprint, is het luchtzuiverend, 0% schadelijke en vluchtige organische stoffen en is het 100% recyclebaar.

De prijs bevat een groothandelskorting van maximaal € 2.500 op verf die de winnaar in koopt voor wanden en alle andere te schilderen kantooronderdelen.

Returnity, Utrecht

Returnity werkt met partners uit het consortium Kantoren Als Grondstoffendepot aan een bedrijvennetwerk waarin afval niet meer bestaat. Waar de gewoonste dingen zoals papier, koffiebekers, GFT-afval en plastic, na gebruik als grondstoffen circulair worden verwerkt tot nieuwe duurzame producten, waardoor afvalverwerkingskosten opbrengsten worden.

De winnaar krijgt een gratis grondstoffenscan. Hiermee wordt inzicht verkregen welk afval er is, welke kosten kunnen worden bespaard, hoeveel kilo nieuwe producten terug komen van het afval etc.

De prijs vertegenwoordigt een waarde van € 1.000.

Energie

SpeedComfort, Den Dolder

De slimme radiator ventilator van SpeedComfort helpt kantoren comfortabeler te krijgen. Door minder temperatuurschommelingen wordt energiebesparing van wel 30% mogelijk. De ventilator is geschikt voor radiatoren en convectoren, makkelijk te plaatsen en maakt nauwelijks geluid.

De winnaar ontvangt zowel SpeedComforts als advies en begeleiding, optimaal passend bij de situatie van het winnende kantoor. De prijs vertegenwoordigt een waarde van € 800.

I well, Utrecht 

I well maakt gebouwen slim en duurzaam. Door op zoek te gaan naar grote energieslurpers zoals liften en boilers. Die maakt ze slim met haar batterijsysteem en slimme software. Dit maakt flinke besparing op de energierekening en realtime inzicht in energieverbruik mogelijk.

De prijs bevat een gratis haalbaarheidsonderzoek naar de kansrijkheid van energieopslag voor uw kantoor. Met onder andere een rapportage over het huidige stroomverbruik, inzicht in de mogelijkheden voor batterijen en de benodigde vermogens en capaciteit van de batterij opstelling. Na een technische schouw wordt de businesscase en verdienpotentieel voor het winnende kantoor uitgerekend. De prijs vertegenwoordigt een waarde van €1.500.

Kuijpers, De Meern

Familiebedrijf Kuijpers ontwerpt, bouwt en onderhoudt installaties in kantoren en draagt hiermee bij aan een gezonde werk- en leefomgeving. De ambitie is om alleen nog energieneutrale en gezonde installaties te realiseren.

De winnaar kan kiezen uit 3 opties:
1- Een scan van het energieverbruik van een bestaande installatie inclusief verbeteradvies,
2- Een scan op een bestaand onderhoudsprogramma met een voorstel voor een upgrade naar een prestatiecontract
3- Een scan ten behoeve van een roadmap (installatie aanpassingen) om naar een hoger energielabel te komen.

De prijs vertegenwoordigt een waarde van €1.000.

WamteTransitieMakers, Utrecht

De WarmteTransitieMakers richt zich onder andere op bedrijfscollectieven en helpt hen door aardgasvrije projecten te versnellen. Dit door hen oplossingsonafhankelijk te helpen kiezen voor een individuele of (klein)collectieve warmtevoorziening. Niet als een traditioneel adviesbureau, maar als initiatief wat haar opbrengsten investeert in het beschikbaar maken van Buurtwarmte voor iedereen.

Het winnende kantoor ontvangt een aardgasvrij perspectief. Een lokale WarmteTransitieMaker komt langs om te inventariseren hoe warm de winnaar er bij zit. Op basis daarvan wordt in kaart gebracht hoe de winnaar de transitie naar een aardgasvrij alternatief vorm kan geven. Indien de winnaar er al aardgasvrij bij zit, dan kan hij deze prijs schenken aan een buurtinitiatief in de provincie Utrecht.

De prijs vertegenwoordigt een waarde van € 800.

Energiepartners, Utrecht

Energiepartners wil een bijdrage leveren aan het verduurzamen van de wereld. Deze bijdrage bestaat met name uit het stoppen van energieverspilling in de gebouwde omgeving. 


De winnaar krijgt een gebouwgebonden energieadvies in vorm van een dynamisch actieplan. Mogelijke bespaaracties worden gepresenteerd met foto’s, investeringsbedragen en terugverdientijd. Deze acties worden gekoppeld aan een ICT-platform waarin de prestaties gemeten worden. De prijs is inclusief 2 jaar monitoring en begeleiding.

De prijs vertegenwoordigt een waarde van € 1.795.

OptiSolar, Stoutenburg

OptiSolar is de bedenker van de Thermodule Warmtebron. Deze haalt warmte uit de buitenlucht en van de zon. De module wordt modulair opgebouwd op het dak, aan de gevel of schutting. De winnaar krijgt een maatwerkadvies over het gebruik van deze warmtebron in hun eigen kantoor.

De prijs vertegenwoordigt een waarde € 1.000.

Warmtebouw, Utrecht

Warmtebouw ontwerpt, installeert en exploiteert duurzame technische installaties ten behoeve van kantoren met passie en plezier.

De winnaar ontvangt een MeerJarenOnderhoudsBegroting (MJOB). Dit geeft inzicht in de condities van de installaties en brengt zowel de korte als de lange termijn kansen van het verduurzamen van de installaties in kaart. De prijs vertegenwoordigt een waarde van € 2.500.

Gezond

Stralingsmeting.nu, Utrecht

Werkplekken op kantoren zijn vaak belast met straling, wat lijdt tot ziekteverzuim en zelfs kan leiden tot arbeidsongeschiktheid en burn-out op langere termijn. Een stralingsmeting met plan van aanpak voor kantoorsituaties, kan dit voorkomen. Triple P Solutions is de initiatiefnemer van Stralingsmeting.nu. Zij hebben de volgende visie: straling is er, we hebben deze nodig voor mobiele communicatie, laten we de belasting zo laag mogelijk houden.

De prijs betreft een werkplekinspectie inclusief een plan van aanpak ten behoeve van de vermindering van technische straling en een controlemeting na een half jaar. Dit vertegenwoordigt een waarde van €800.

Mobiliteit

De Boom en het Meer, Hilversum

De Boom en het Meer informeert, beweegt en stimuleert organisaties om mobiliteit te verduurzamen. Ze biedt full service (e)mobiliteitspools aan bedrijven en bedrijventerreinen, waarmee werkgevers worden ontzorgd in de transitie en gedragsverandering. Ook biedt De Boom en het Meer programma’s voor e-bike stimulering en een deelfietssysteem aan.

Medewerkers van het winnende kantoor kunnen een week lang een E-bike uitproberen voor woon-werk verkeer. Dit vertegenwoordigt een waarde van €3.000 en bevat 2 full service E-bikes voor 3 maanden inclusief GoingEasy uitgifte- en rapportagesysteem en supportdesk ondersteuning. Voor de werkgever levert dit een schat aan informatie voor het verduurzamen van het mobiliteitsbeleid.

U15, Utrecht

U15 is een netwerkorganisatie van werkgevers die zich samen actief inzetten voor duurzame mobiliteit in Midden Nederland. Met als doel een betere bereikbaarheid, lagere kosten, CO2-reductie en vitale medewerkers.

De winnaar krijgt een CO2 footprint analyse aangeboden voor zowel het kantoor als de mobiliteit. De mobiliteitsscan geeft inzicht in de wijze van woon-werk verkeer en dienstreizen, de kosten ervan en de manieren om dit goedkoper en duurzamer te maken. De uitkomsten worden vertaald in een advies op maat.

De prijs vertegenwoordigt een waarde van € 6.000.

Naast alle bovenstaande prijzenpartners wijzen we u ook graag voor financiële ondersteuning op de verschillende investeringsfondsen die beschikbaar zijn in de regio. Voor een overzicht van deze fondsen gaat u naar de EBU Investeringsfondsen webpagina.

Irene ten Dam

Irene ten Dam is domeinmanager Groen bij Economic Board Utrecht.

06-33679256 06-33679256