Marktintroductiefonds Duurzame Warmte

Op naar een klimaatneutrale woning? Marktintroductiefonds Duurzame Warmte

Voor wie?

Het Marktintroductiefonds Duurzame Warmte is bedoeld voor (consortia van) ondernemingen die zich primair richten op het verbouwen of renoveren van woningen.

Wat is Marktintroductiefonds Duurzame Warmte?

Het fonds biedt financiering voor renovaties en verbouwingen van bestaande particuliere woningen naar ‘nul-op-de-meter’, ‘nul-op-de-meter ready ‘ of aardgasvrij (ook in wijken met gespikkeld bezit). Met het Marktintroductiefonds Duurzame Wamte willen we bijdragen aan de ontwikkeling van concepten voor klimaatneutrale woningen en opschaling van het aantal ambitieuze renovaties.

Voorwaarden?

Financiering kan worden verleend aan ondernemingen waarvan de primaire bedrijfsactiviteiten bestaan uit het bouwen of renoveren van woningen. De aanvrager moet kunnen aantonen dat er voldoende ervaring is om een renovatie uit te voeren. Ook moet achteraf aangetoond kunnen worden dat ‘nul-op-de-meter’, ‘nul-op-de-meter’ ready of aardgasvrij woning is gerealiseerd. Financiering kan tevens worden verstrekt aan een consortium van ondernemingen. Weten hoe dit precies werkt en wat voor u de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met Stef Röell (Economic Board Utrecht).

Beschikbaarheid en budgetverdeling

Voor uitvoering van deze regeling is een bedrag van ruim 5 ton beschikbaar.

De hoogte van de subsidie is € 5000 per woning voor een 'nul-op-de-meter' renovatie en € 2.500 per woning voor 'nul-op-de-meter ready ‘ of aardgasvrij.

De subsidie zoals hierboven genoemd, kan worden verhoogd met € 2.500 per woning in de gemeenten Utrecht, Woerden, De Bilt, Houten, Wijk bij Duurstede, Zeist, Bunnik, Nieuwegein en Stichtse Vecht, verband houdend met de cofinanciering door die gemeenten, voor zover het deelplafond voor elke gemeente niet is overschreden.

Aanvragen

Aanvragen voor het Marktintroductiefonds Duurzame Warmte kunt u indienen via het aanvraagformulier.

Contact

Wilt u meer weten over het fonds? Neem dan vrijblijvend contact op met Stef Röell.