Domein
Thema
  • Circulaire economie
Initiatief
Categorie

14 organisaties starten de CircularOffice Accelerator

Samen op weg naar een kantoor zonder afval!

Voor organisaties die voor de uitdaging staan om hun kantoor te transformeren tot een grondstoffendepot, is er nu een tool die hen helpt: De CircularOffice Accelerator.

‘De CircularOffice Accelerator stelt medewerkers in staat mee te doen en denken met de organisatiedoelstellingen om invulling te geven aan de klimaatdoelstellingen en circulaire economie in het dagelijkse werk. ‘De Accelerator is een gave serious game die leren en veranderen voor grote groepen mensen leuk, makkelijk en boeiend maakt. Mensen willen wel veranderen, maar niet veranderd worden.' Yvette Watson (mede-eigenaar Phi Factory).

De eerste 14 deelnemers van de CircularOffice Accelerator zijn gisteren gestart, namelijk: UWV Eindhoven, Rabobank Utrecht, Gemeente Harderwijk, Sodexo, Koninklijke Bammens, Westerveld, Gemeente Hilversum, ASR, ENGIE, Provincie Utrecht, Sodexo-team bij Unilever, NS, Yask-team bij Schiphol & Yask-team bij Thales. Ieder kantoor neemt deel met een integraal team bestaande uit de facility manager, de MVO-manager, de inkoper, communicatiemedewerkers, facility medewerkers en ook enthousiaste medewerkers die verduurzaming belangrijk vinden. Kortom, de ambassadeurs van de verandering.

‘ASR doet mee aan de CircularOffice Accelerator omdat we verwachten dat deze tool ons nieuwe inzichten en extra bewustwording gaat opleveren waardoor we kunnen versnellen op het gebied van circulariteit’, Lizzy Butink (duurzaamheidsmanager ASR Real Estate).

‘We doen mee aan de CircularOffice Accelerator voor nieuwe inzichten en gezamenlijk enthousiasme. Dit soort tools maakt ons vak leuk!’, Stephanie de Koning (coördinator soft services, Provincie Utrecht).

Inzicht in verbeterpotentieel

Vanaf nu krijgen de 14 kantoorteams 6 weken lang handvatten om inzicht te krijgen in het verbeterpotentieel van hun kantoor. In zowel online als offline acties worden de teams zich bewust van de invloed die ze samen hebben. Ze krijgen kennis, inspiratie en inzicht in de mogelijkheden die er zijn om afval te verminderen, verspilling te voorkomen en optimaal te hergebruiken. Via het online platform worden de teams in contact gebracht met teams van andere kantoren die voor dezelfde uitdaging staan. Daar waar kan helpen ze elkaar, daar waar nodig dagen ze elkaar uit.

Meer weten?

De CircularOffice Accelerator is een initiatief van CircularOffice in samenwerking met CE-versneller Phi Factory. CircularOffice heeft als doel om kantoren afvalvrij te maken door slimme inkoop, het terugdringen van verspilling en hoogwaardig hergebruik van grondstoffen. Het consortium van CircularOffice is bijeengebracht door Economic Board Utrecht en bestaat uit Koninklijke BammensReturnity B.V.Sodexo en Westerveld. Door middel van samenwerking met startups wordt invulling gegeven aan continue innovatie.

Wilt u in contact komen met CircularOffice? Of ook meedoen aan de CircularOffice Accelerator? Mail dan naar: circularoffice@economicboardutrecht.nl of kijk op www.circularoffice.nl.

Irene ten Dam

Irene ten Dam is domeinmanager Groen bij Economic Board Utrecht.

06-33679256 06-33679256