Domein
Thema
  • Energiepositief wonen & werken
Categorie

ANNE, het startpunt voor bewoners, geopend tijdens start Bouwbeurs

Maandagochtend 6 februari heeft Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk op de Bouwbeurs ANNE geopend; het nieuwe centrum voor woningverduurzaming. ANNE helpt Alle Nederlanders Naar Energieneutraal en is gevestigd op het Veemarktplein 41, pal naast de Jaarbeurs. “De markt voor renovatie en transformatie is enorm! Als we de doelstellingen voor 2050 willen halen, moeten we bij iedere voordeur langs. ANNE helpt om ‘gewone’ mensen te inspireren en informeren.”

Open Huis tijdens de Bouwbeurs

ANNE is opgezet om de verduurzaming van de woningvoorraad in Nederland een boost te geven. Hier kunnen bezoekers zelf ervaren wat warmte, isolatie en licht met je doen. Verschillende leveranciers (participanten) demonstreren op welke manier hun klimaatsystemen kunnen worden toegepast in ieder gebouw, zodat de bezoeker het verschil en comfort zelf kan ervaren. Of het nu een woning of kantoorgebouw is. Initiatiefnemer Arthur Lippus: “Bijzonder is dat verschillende leveranciers samen werken aan één systeem. Bezoekers kunnen zelf zien, voelen en ervaren op welke manier ze hun eigen woning toekomstbestendig en comfortabeler kunnen maken.” ANNE houdt Open Huis tijdens de Bouwbeurs, van 6 tot en met 10 februari. Iedereen die benieuwd is, is van harte welkom om een kijkje te nemen.

ANNE en We Drive Solar

We Drive Solar is 100% schone mobiliteit met de kracht van de zon. Dit past heel goed bij de ambities van ANNE om Nederland duurzamer te maken. ANNE heeft dan ook samen met Economic Board Utrecht,  Buro-E en Journey Works een 'eigen' auto van We Drive Solar. Vanaf ANNE kunnen mensen met de speciale We Drive Solar auto op excursie in Utrecht en echte nul-op-de-meter initiatieven ontdekken. Tijdens de Open Coffee Bouw overhandigde Robin Berg de sleutels van de auto aan de nieuwe gebruikers.

Voor meer informatie gaat u naar de website van ANNE.

Irene ten Dam

Irene ten Dam is domeinmanager Groen bij Economic Board Utrecht.

06-33679256 06-33679256