Domein
Categorie

Appril, grootste festival over apps en mobiel internet in Nederland

Appril, het grootste festival over apps en mobiel internet in Nederland, gaat volgende week op 1 april van start. Gedurende de hele maand april vinden meer dan 100 workshops, lezingen en borrels plaats in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Eindhoven.

Appril is het platform waar pioniers, makers en gebruikers van apps en mobiele internet oplossingen samenkomen. Geïnteresseerden kunnen hier inspiratie opdoen, nieuwe dingen leren of gewoon netwerken met andere creatieven, developers, marketeers, ICT’ers, ondernemers en andere app lovers.

Inspirerende rendez-vous

Appril is van mening dat de digitale revolutie heel veel moois kan brengen wanneer je kennis, kunde, creativiteit en plezier combineert. Dit doet Appril door mensen te verbinden. Digitaal via het platform www.appril.nl. Analoog door gedurende de hele maand april op verschillende locaties in Nederland inspirerende rendez-vous te creëren waar mensen elkaar ontmoeten, inspireren, kennis opdoen en samenwerken.

Programma appril Utrecht

Op dinsdag 1 april 2014 is het feest, dan opent Appril voor het derde opeenvolgende jaar het appril festival. Utrecht neemt dit jaar voor het eerst deel aan het festival. Deze deelname wordt tijdens de aftrap van het festival op 1 april feestelijk gevierd, samen met de HKU, op de mooie en creatieve locatie Het Kapitaal aan de plompetorengracht. Gedurende de hele maand april vinden er in Utrecht allerlei lezingen, workshops en borrels plaats over apps en mobiel internet. Iedere week kent een eigen thema:

Share: Interactivity & Media (1 t/m 5 april) over de invloed van digitale ontwikkelingen op de media.
Work: Business & Productivity ( 7 t/m 11 april) over de invloed van digitale ontwikkelingen op onze huidige manier van werken en over het verhogen van de zakelijke productiviteit.
Life: Lifestyle & Health (14 t/m 18 april) over apps die invloed hebben op ons dagelijks leven. Onderdeel van dit thema is het ‘Reboot your battery’ programma. Dit programma gaat in op het resetten van body en mind en laat mensen stilstaan bij datgene waar ze mee bezig zijn.
Play: Games & Fun (21 t/m 25 april) over de (overlappende) werelden van game developers en app-ontwikkelaars.

Het volledige evenementenoverzicht, met mogelijkheid tot aanmelding voor de events, is te vinden op: www.appril.nl/utrecht

Karen van der Moolen

Karen van der Moolen is domeinmanager Slim bij Economic Board Utrecht.

06-14843018 06-14843018