Categorie

Apps voor groen en slim reizen

Tijdens IT Innovation Day gaat vandaag - 25 september-  de Smart Mobility Challenge van start. De opdracht is helder: Ontwerp een digitale dienst die reizen en vervoeren in Nederland comfortabeler of efficiënter maakt en maak hierbij gebruik van het Smart Mobility platform.

Green Target Challenge App

Het Utrechtse Multilease zet alvast een stap in de goede richting, met de lancering van de Green Target Challenge App. Dit is een serious game waarmee op een leuke manier bespaard wordt op autokosten en milieu. Daarnaast maakt het de gebruikers bewust van hun rijgedrag en stimuleert de game Het Nieuwe Rijden.

Met een wagenpark van 11.000 leaseauto’s in Nederland en een actief groen beleid draagt Multilease bij aan de reductie van de CO2-uitstoot. Directeur Marc Oudshoorn: “Als leasemaatschappij nemen we onze verantwoordelijkheid en bieden we diverse groene producten, waaronder deze innovatieve GT Challenge app! Hiermee geven we het antwoord op de behoefte van heel zakelijk rijdend Nederland om milieuvriendelijker, veiliger en kostenbewuster te rijden .” De app is tevens een handige tool voor wagenparkbeheerders om het rij- en tankgedrag van hun medewerkers met een leaseauto te monitoren en hierin waar nodig bij te sturen.

Meer informatie over de app en de app zelf is te vinden op www.gtchallenge.nl.

Deelname aan de Smart Mobility Challenge

Deelname aan de Smart Mobility Challenge 2014 staat open voor creatieve ICT-dienstverleners met de juiste kennis en kunde om het Smart Mobility platform in te zetten voor nieuwe oplossingen of verbetering van bestaande diensten.

Vanaf 25 september tref je op http://www.openchallenge.nl/smartmobility alle relevante informatie over de Smart Mobility Challenge en de deelnamecriteria. Voorstellen kunnen ingediend worden tot en met 12 november. 

In het tijdschrift 'Webwereld' kunt u de komende periode ook meer lezen over IT Innovationday en de Challenge.

Redactie EBU

Heeft u vragen of een initiatief? Neem contact met ons op.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58