Categorie

Beleef de hoogtepunten van deze groene, gezonde en slimme regio

Ga mee op reis

Het gaat niet om de bestemming, maar om de reis ernaartoe’. Hoewel ik de wijsheid van Boeddha niet ter discussie wil stellen, is hier in Utrecht de bestemming wel degelijk van belang. Natuurlijk is die reis - het experimenteren, samenwerken en kennis opbouwen -  heel belangrijk. Maar dat doen we wel met een doel: gezond stedelijk leven.

Welkom bij het Utrecht Region Get Connected jaarcongres. Dit is een congres van en voor de regio. 10 Oktober heeft de Economic Board Utrecht met meer dan veertig partners een reis voor u samengesteld door de regio. U bezoekt op dit regionale festival de hoogtepunten van deze mooie, groene, gezonde en slimme regio. Op vijf pleinen - waarover u verder in dit boekje nog veel meer kunt lezen -  kunt u zich in zo’n vijftig sessies laten inspireren, u kunt discussiëren en er is natuurlijk ruimte om te netwerken.

In de regio zijn al veel voorbeelden die bijdragen aan gezond stedelijk leven: van mooie digitale toepassingen die onze gezondheid verbeteren, groene en gezonde woningen, slimme samenwerkingen om nijpende tekorten op de arbeidsmarkt te lijf te gaan, nieuwe financieringsvormen tot kantoren als grondstoffendepot. Tegelijkertijd zien we dat er nog veel moet gebeuren om de droom van gezonde inwoners in een gezonde leefomgeving waar te maken. 

"Het is tijd dat de regio Utrecht versnelt."

 

Kies uw route, beleef de hoogtepunten uit de regio

Het is nu een kwestie van samen in een hogere versnelling doorreizen naar die bestemming van gezond stedelijk leven voor de inwoners van Utrecht. Maar laten we daarbij iedereen aan boord houden en ervoor zorgen dat het IT-talent bijvoorbeeld niet achterblijft op een druk station met heel veel concurrentie. Willen we kunnen versnellen, zullen we onze plaats moeten vinden en opeisen in de digitale transformatie. Een onderwerp dat in ons plenaire programma 10 oktober uitgebreid aan de orde komt.

Gaat u vandaag met ons mee op reis door de regio Utrecht?

Dit is uw paspoort voor 10 oktober. Ervaar, proef van de exotische smaken, ontmoet medereizigers en verzamel stempels. Volg soms uw eigen pad, maar reis vooral ook samen. Goede reis!

Utrecht Region Get Connected jaarcongres

Dit voorwoord is opgenomen in het programmaboekje voor het Utrecht Region Get Connected jaarcongres. Heeft u zich al aangemeld? 

Ik meld mij aan voor het Utrecht Region Get Connected jaarcongres

Henk Broeders

Henk Broeders is voorzitter van de Economic Board Utrecht.