Domein
Thema
  • Energiepositief wonen & werken
Categorie

Breng uw stem uit voor de Healthy Urban Office Challenge!

Arcadis Amersfoort, Europalaan 100-500 (Utrecht) en Koninklijke Ginkel Groep (Veenendaal) zijn de drie finalisten van de Healthy Urban Office Challenge 2018. Heeft u uw stem al uitgebracht voor de publieksstemming? Maak in de filmpjes hieronder kennis met de drie finalisten (op alfabetische volgorde).

Breng hier uw stem uit!

Arcadis Amersfoort

Arcadis huurt een gebouw direct aan het centraal station in Amersfoort. Het expertpanel roemt het initiatief van Arcadis om rond de tafel te gaan met de verhuurder van het pand, om bijvoorbeeld gevelisolatie en zonnepanelen te realiseren. Daarmee is het gebouw er aanzienlijk op vooruitgegaan. Arcadis heeft mooie, integraal doordachte maatregelen doorgevoerd en heeft ook ambities voor de toekomst. Zo stimuleert Arcadis gezond eten, bewegen en een aangename werkomgeving. En beschikt zij over stevige ISO-certificeringen.

Europalaan 100-500

Een oud kantorencomplex aan de Europalaan in Utrecht dat is gerenoveerd en nu in gebruik als kantoor voor startups en scaleups. Het complex is eind 2016 aangekocht. In een korte tijd is er veel gerealiseerd en er staan ook veel nog te nemen maatregelen op de planning. Het expertpanel is te spreken over de relatief lage investering met grote impact en prijst het lef om in een pand te renoveren dat mogelijk in de toekomst een andere bestemming krijgt. Het gebouw is een schoolvoorbeeld van een oud kantoorgebouw dat succesvol gerenoveerd is.

Koninklijke Ginkel Groep

In een voormalige kerk in Veenendaal is de Koninklijke Ginkel Groep gevestigd. Het pand is een gemeentelijk monument, dat volledig getransformeerd is tot kantoor. De Koninklijke Ginkel Groep heeft een leegstaand cultuurhistorisch gebouw een nieuwe functie en daarmee toekomst gegeven. Hier is een ondernemer aan zet die een duidelijke visie heeft op duurzaam ondernemen, aldus het expertpanel. Er is aandacht voor hergebruik van materialen, aanwezigheid en beleving van groen. In de toekomst gaat de Koninklijke Ginkel Groep de stap zetten naar elektrisch vervoer in samenwerking met Pon. Bovendien is de Koninklijke Ginkel Groep een erkend leerbedrijf en maken zij jongeren bewust van duurzaam ondernemen. 

Publieksstemming

Vanaf nu kunt u uw stem uitbrengen op uw favoriete finalist. Per geldig emailadres wordt uw stem één keer meegerekend. De finalist met de meeste stemmen wint de publieksprijs.

Breng hier uw stem uit!

Heeft u zich al aangemeld voor de finale op 30 mei?

De Healthy Urban Office Challenge is een initiatief van Gemeente Utrecht, gemeente Amersfoort, provincie Utrecht en Economic Board Utrecht.

Irene ten Dam

Irene ten Dam is domeinmanager Groen bij Economic Board Utrecht.

06-33679256 06-33679256