Domein
Thema
  • Innovatieve interventies
Initiatief
Categorie

CDRL en Abena Nova winnaars Zorginnovatieprijs 2018

Tijdens de slotshow op het Health Valley Event 2018 op 15 maart 2018 in het CineMec Nijmegen, is de CRDL (Cradle) door de vakjury uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Zorginnovatieprijs 2018. Het publiek koos Abena Nova als winnaar van de publieksprijs.

“We zijn onder de indruk van het recordaantal aanmeldingen en vooral van de kwaliteit van de inzendingen. De CRDL is een innovatie die bijdraagt aan het bevorderen van communicatie tussen patiënt en hun omgeving of zorgverleners en uniek is in zijn soort", aldus juryvoorzitter Nico van Meeteren - Directeur Topsector Life Sciences and Health.

CRDL

De CRDL is een houten zorginstrument dat een nieuwe vorm van contact mogelijk maakt door aanraking tussen mensen te vertalen in geluid. De CRDL is ontworpen voor mensen die moeite hebben met communicatie en/of sociale interactie - zoals mensen die lijden aan dementie, autisme of een verstandelijke beperking - én hun omgeving. Door fysiek contact speels en onderzoekend te benaderen omzeilt de CRDL bestaande conventies die verbonden zijn met aanraking.

Publieksprijs - Abena Nova; slim incontinentiemateriaal

In totaal werd er maar liefst 3455 keer gestemd voor de publieksprijs. De Abena Nova kreeg 32 procent van de stemmen. De nummers twee en drie waren FluidBalance en CRDL met respectievelijk 15 en 12 procent van de stemmen.

Psynet

Regiowinnaar Psynet vertegenwoordigde 15 maart de regio Utrecht in de finale van de Zorginnovatieprijs 2018, maar viel helaas buiten de prijzen.

Lees meer over EBU-Blikvanger Psynet

 

Over de Nationale Zorginnovatieprijs 2018

De Nationale Zorginnovatieprijs is een prijs speciaal voor de meest innovatieve onderneming in de opschalingsfase. Ondernemingen die hun innovatie al uitgewerkt, getest en gelanceerd hebben, kunnen vaak een duwtje in de rug gebruiken om hun bedrijf echt tot een succes te maken. Dit jaar meldden 136 innovaties zich aan voor de prijs en waren er 10 genomineerden. De inzendingen zijn beoordeeld op haalbaarheid, (internationale) schaalbaarheid en de mate waarin de innovatie waarde toevoegt voor de patiënt, zorgverlener en de toekomst van de zorgbranche. 

Op 15 maart 2018 werd zowel een vakjuryprijs (€ 10.000), als een publieksprijs (€ 5.000) uitgereikt. Met de geldprijs kunnen de winnende innovaties een volgende stap zetten in de ontwikkeling van zijn bedrijf. Ook krijgen de winnaars toegang tot het netwerk van zorginnovatie.nl en de betrokken regiopartners. Zo kunnen we het succes van innovaties samen versnellen!

Lees meer over Zorginnovatie.nl

Jelle van der Weijde

Jelle van der Weijde is domeinmanager Gezond bij Economic Board Utrecht

06-47556548 06-47556548