Categorie

Chinese delegatie van SINO-PhIRDA naar Utrecht Science Park

Een delegatie van SINO-PhiRDA (China Pharmaceutical Industry Research and Development) brengt op uitnodiging van de Universiteit Utrecht en Invest Utrecht gisteren en vandaag een tweedaags bezoek aan de Utrecht Science Park.

Doel van het bezoek is een kennismaking en het uitwisselen van ‘new technologies’. SINO-PhiRDA wil graag toegang tot technologie door te investeren in Westerse MKB- bedrijven met nieuwe producten in de pijplijn die op de Chinese markt kunnen worden geïntroduceerd. Hoewel het bezoek in Utrecht plaatsvindt, is het programma vanuit de gehele Nederlandse Life Sciences & Health en  farmasector opgebouwd.

De gasten krijgen een uniek programma voorgeschoteld over de Nederlandse farmaceutische industrie en het biotech landschap. De sterke kanten van Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen en hun toegevoegde waarde voor Chinese bedrijven wordt geïllustreerd aan de hand van enkele aansprekende voorbeelden van publiek-private samenwerking en bedrijfspitches. De EBU heeft een aantal Utrechtse bedrijven gevraagd te pitchen om investeringen en samenwerking te verwerven met China. Dit sluit nauw aan bij de EBU agenda; namelijk het verbinden van partijen en het bevorderen van de economische activiteit in Life Sciences.

Gisteravond vond er een welkomstdiner plaats in Paushuize. EBU-boardleden Marjan Oudeman, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht, en Remco van Lunteren, gedeputeerde Provincie Utrecht, traden hierbij gezamenlijk op als gastvrouw en gastheer.

Het bezoek wordt georganiseerd door Utrecht Life Sciences, UMC Utrecht, Universiteit Utrecht, Invest Utrecht en Utrecht Science Park. 

SINO-PhIRDA

SINO-PhIRDA is een non-profit organisatie van het Chinese ministerie van Burgerzaken. SINO-PhIRDA ondersteunt technologische vooruitgang en investeert in de ontwikkeling van de Chinese nationale farmaceutische industrie, waarbij zij continue bijdragen leveren aan de economische ontwikkeling van China en de volksgezondheid.

Jaap Breugem

Jaap Breugem is domeinmanager Internationalisering bij Economic Board Utrecht.

06-40398931 06-40398931