Domein
Categorie

Christelijk Gymnasium Utrecht plaatst eerste zonnepanelen LomboXnet

Leerlingen van het Christelijk Gymnasium Utrecht vormden 27 mei het woord ZON waarmee wethouder Lot van Hooijdonk samen met initiatiefnemer Robin Berg van LomboXnet het startsein gaf voor de realisatie van de zonnestroominstallatie op deze school. Dit markeert de plaatsing van 4.000 nieuwe zonnepanelen waarmee LomboXnet 1 MegaWatt zonvermogen op 10 daken in de stad Utrecht en omliggende gemeenten realiseert.

Verviervoudiging

Op het dak van het CGU zijn in 2012 al 72 zonnepanelen geplaatst door LomboXnet die zonnestroom leveren voor de laadpalen voor elektrische auto's. Nu komen daar nog 220 panelen bij in een oost-west opstelling om meer rendement te behalen. De opbrengst van deze zonnepanelen gaat naar de school. Erik Jan Jansen van het CGU is daar blij mee: „De nieuwe luchtbehandelingsinstallatie kan nu volledig op zonnestroom draaien."
Wethouder Lot van Hooijdonk feliciteerde de leerlingen met hun schone lucht op 100% schone energie.

10 Utrechtse daken

De plaatsing van de panelen door LomboXnet is mogelijk gemaakt door de PCOU Willibrord, de Gemeente Utrecht en het Energiefonds Utrecht. De panelen worden geplaatst door NewSolar. De komende maanden worden onder andere basisschool De Blauwe Avonturijn, het Oosterlicht College en het Niftarlake College zonnepanelen geplaatst. 

De plaatsing valt samen met de Utrechtse zon-10-daagse en de Nationale SolarDays.

 

Irene ten Dam

Irene ten Dam is domeinmanager Groen bij Economic Board Utrecht.

06-33679256 06-33679256