Categorie

Circular Economy BOOSTcamp '15 in Nijmegen

Het Circular Economy BOOSTcamp 2015 zal plaatsvinden in Nijmegen. In een spannende pitchronde liet deze stad op 6 oktober de andere genomineerden, Venlo en Utrecht, achter zich.

Als Economic Board Utrecht feliciteren wij Nijmegen van harte met het binnenhalen van dit mooie evenement. We hopen elkaar in de voorbereidingen nog regelmatig te kunnen treffen.

Het Circular Economy BOOSTcamp

Mensen bij elkaar brengen, inspireren en samenwerken om circulaire initiatieven een BOOST te geven. Dat is wat er gebeurt tijdens het Circular Economy BOOSTcamp. We laten niet alleen zien wat er allemaal gebeurt, maar steken samen de handen uit de mouwen om de transitie naar een circulaire economie te versnellen. Meer informatie over het Circular Economy BOOSTcamp vindt u op de website.

Economic Board Utrecht en circulaire economie

Binnen het domein Groen houdt de EBU zich onder andere bezig met circulair inkopen. Natuurlijke hulpbronnen raken op en er wordt te veel afval geproduceerd waardoor het milieu zwaar wordt belast. Met dit initiatief willen we circulair ondernemerschap aanjagen. In plaats van de kringloop open te laten door te kopen, te gebruiken en het product weg te gooien, kan de keten ook gesloten worden door goederen in bruikleen (‘gebruikersrecht’) te nemen.

Inmiddels is het plan van aanpak opgeleverd door het Utrechtse bureau NewForesight en op 7 maart werd er door bestuurders van de gemeente Amersfoort, gemeente Woerden en de provincie en gemeente Utrecht een uniek samenwerkingsverband getekend. Hiermee hebben zij zich gecommitteerd aan de ambitie om in 2020 voor 10% van het inkoopbudget circulair in te kopen. Dat staat gelijk aan een marktimpuls van 100 miljoen euro voor innovatieve ondernemers die hierop willen inspelen met circulaire producten en diensten.

Redactie EBU

Heeft u vragen of een initiatief? Neem contact met ons op.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58