Categorieën

Corona-overzicht | Informatie voor ondernemers

Als EBU zien wij ook de enorme consequenties die deze crisis heeft en gaat hebben voor de Nederlandse (en wereldwijde) economie. Wij volgen deze informatie op de voet, zodat we ook als EBU kunnen bijdragen in deze informatievoorziening en waar mogelijk kunnen helpen. We verwijzen u graag door naar een aantal betrouwbare partners die op een overzichtelijke wijze nuttige informatie hebben gebundeld.

Tegelijkertijd staan het Get Connected netwerk en de EBU waar mogelijk voor u klaar bij hulpvragen. U kunt ons bereiken via e-mail, telefonisch, whatsapp, video conferencing of middels andere digitale kanalen. U vindt alle contactgegevens op onze website.

Informatie voor ondernemers

Coronaloket
VNO-NCW, MKB-Nederland en PZO-ZZP samen met de Kamer van Koophandel een coronaloket geopend voor ondernemers met vragen. Bij dit loket vindt u informatie die kan helpen bij vragen over welke regelingen er bestaan, hoe u moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen. Het loket is ook telefonisch te bereiken via tel. 0800-2117 (op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur). Let op: het is erg druk aan de telefoon.

Er is ook een landelijk crisisnummer voor alle vragen over het coronavirus: tel. 0800-1351. Dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 08:00 en 20:00. Vanuit het buitenland kan gebeld worden met 0031-20 205 1351.

KvK over Corona
De Kamer van Koophandel heeft een algemeen overzicht van wat je als ondernemer moet weten over het coronavirus. 

RIVM
Een totaaloverzicht van het dossier Coronavirus.

Rijksoverheid
Een totaaloverzicht van het dossier Coronavirus Covid-19.
Direct naar Veelgestelde vragen over coronavirus voor werkgevers en ondernemers

Provincie Utrecht
Steunmaatregelen voor ondernemers vanwege coronavirus

Gemeente Amersfoort
Extra tijdelijke financiële ondersteuning voor in Amersfoort en Leusden gevestigde ondernemers en zzp-ers

Gemeente Utrecht
Ondernemers en coronavirus

Techleap
COVID-19 Startupguide

 

Corona initiatieven

In tijden als deze tonen ondernemers, overheden, kennisinstellingen en inwoners van de regio hun creativiteit, flexibiliteit en vastberadenheid om samen de crisis te lijf te gaan. Fantastische initiatieven die wij graag bij u onder de aandacht brengen. Deze lijst zullen we regelmatig updaten, maar zal altijd verre van compleet blijven. Bent u betrokken bij een initiatief waarbij het Get Connected netwerk u mogelijk verder kan helpen? Neem dan contact op met één van onze domeinmanagers of mail naar info@economicboardutrecht.nl

Recruiters for good
RecruitersForGood wil de kracht van het recruitmentnetwerk inzetten om écht te helpen.

Greenspread | Maak zonnepannelen ten gelde
Veel ondernemingen hebben dringend geld nodig om kernactiviteiten voort te zetten. Greenspread helpt ondernemers met een zonnepanelensysteem (vanaf 200 kWp) met het vrijmaken van geld voor hun core business.

Extra handen voor de zorg
Vraag en aanbod extra zorgpersoneel coronacrisis versneld samenbrengen.

Dutch Hacking Health - Hack Corona!
Wil je in deze roerige tijden graag je steentje bijdragen? Meld je dan aan voor de hackathon en werk mee aan briljante oplossingen die nu hard nodig zijn. Het maakt niet uit wat je achtergrond ook is: schrijf je nu in!

Babboe bakfietsen
Babboe helpt ondernemers die het nu moeilijk hebben om hun klanten te bereiken. Zij bieden graag een zakelijke bakfiets in bruikleen aan (zolang de voorraad strekt). Lees meer op hun website.

nlgroeit
Laten we als ondernemers met groeiambitie elkaar helpen en er voor elkaar zijn. Met die gedachte is vanuit nlgroeit het initiatief ontstaan om een beroep te doen op hun mentoren. Wat kunnen we doen om ondernemers met minimaal 5 fte en +1 miljoen omzet te helpen in deze moeilijke periode van de coronacrisis? Lees meer op de website van nlgroeit.

Steun Horeca Amersfoort
Op steun-horeca-amersfoort.nl vindt u een actuele lijst van horecaondernemers die extra afhaal- of bezorgingsmogelijkheden bieden in de tijd dat zij nu gesloten moeten zijn.

Redactie EBU

Heeft u vragen of een initiatief? Neem contact met ons op.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58