Categorieën

Corona-update: U staat er als ondernemer niet alleen voor

Helaas bevinden we ons nog steeds in dezelfde ongekende en uitzonderlijke situatie, waarin ons dagelijks leven wordt bepaald door de corona pandemie. De gezondheidsrisico’s en bijbehorende maatregelen die we met zijn allen moeten nemen, maken dat het voor ondernemers in onze regio bijzondere omstandigheden zijn waaronder er momenteel -en mogelijk voor langere tijd- moet worden ondernomen.

Zonder twijfel hebben u en uw onderneming met deze omstandigheden te maken. En dat vraagt antwoorden. Op korte termijn vaak financiële antwoorden, bijvoorbeeld ‘hoe maak ik het snelst gebruik van de overheidsondersteuning?’ Of: waar haal ik werkkapitaal vandaan? En voor de langere termijn hebben we het dan mogelijk over antwoorden die meer strategisch of structureel van aard zijn; hoe richt ik voor mijn onderneming de ‘anderhalve meter economie’ in? Of: hoe herstructureer ik mijn onderneming zodanig dat ik dit overleef?

Vorige week heeft u via onze nieuwsbrief al kennis kunnen maken met de Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA): www.economicboardutrecht.nl/corona.

Ervaart u uitdagingen of problemen, die de markt niet zelf kan oplossen? Of blijken de bestaande regelingen niet van toepassing voor u? In zo’n geval kunt u bij URECA terecht. De alliantie bekijkt dan of er maatwerk kan worden geboden.

Mijn advies: maak daar gebruik van. U staat er als ondernemer niet alleen voor.

Met vriendelijke groet en blijf gezond,

Henk Broeders
Voorzitter Economic Board Utrecht

Over de Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA)

Bent u ondernemer en heeft u een ondersteuningsvraag als gevolg van de coronamaatregelen? Maar komt u er zelf niet uit en bieden de bestaande regelingen onvoldoende ondersteuning? Neem dan contact met ons op!

URECA is een samenwerking tussen een veelheid aan (regionale) partners. Het gaat hierbij om aanvullende acties, in aansluiting op het landelijke en regionaal bestaande areaal aan steunmaatregelen.

In de Alliantie wordt nu samengewerkt door Rabobanken in Midden Nederland, PWC, DHM Group, StartupUtrecht, VNO-NCW Midden, MKB Midden Nederland, Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) regio Utrecht (i.o.), gemeenten uit de regio Utrecht, gemeente Hilversum, provincie Utrecht, Utrecht Marketing en Economic Board Utrecht. 

Lees meer

 

Henk Broeders

Henk Broeders is voorzitter van de Economic Board Utrecht.