Categorie

De meest gelezen berichten van 2017

Het einde van het jaar nadert, een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. Wat is er gebeurd in 2017? Van de eerste Healthy Urban Office Challenge tot het Get Connected jaarcongres. En van de Smart Mobility Challenge tot de missie naar Taiwan. Hieronder vindt u een overzicht van de berichten die in 2017 het meest zijn gelezen op de website van EBU. 

 

10. Drie nieuwe MIT-regelingen binnenkort open voor inschrijving

16 maart 2017

"Binnenkort is het voor mkb'ers mogelijk om gebruik te maken van drie nieuwe MIT-regelingen via de Economic Board Utrecht. Het gaat hierbij om MIT-Innovatieadviesprojecten, MIT-haalbaarheidsprojecten en MIT R&D Samenwerkingsprojecten." 

Lees het hele bericht

 

9. Vijf finalisten Smart Mobility Challenge 2017 bekend

14 september 2017

"De Smart Mobility Challenge 2017 daagt bedrijven uit tot slimme oplossingen te komen op het gebied van mobiliteit. Uit de 26 aanmeldingen voor de Smart Mobility Challenge 2017 zijn door een vakjury vijf genomineerden gekozen. Deze vijf partijen zullen hun mobiliteitsoplossing voor de regio Utrecht op 12 oktober toelichten aan de jury. Die dag - tijdens het Get Connected Jaarcongres in Amersfoort - worden twee winnaars gekozen, die beiden 40.000 euro ontvangen om hun proof of concept uit te voeren." 

Lees het hele bericht

 

8. Healthy Urban Living: Goudmijnen en puzzels

13 oktober 2016

"Op 13 oktober kwamen onder andere overheid, bedrijfsleven, kennisinstellingen en investeerders bij elkaar om een middag te duiken in het thema Gezond leven in een stedelijke omgeving. Tijdens de vorige Get Connected bijeenkomst werd dit als het centrale thema van de regio aangemerkt. Nu, een jaar later, hoog tijd om te bezien waar we nu staan en waar de kansen voor de komende tijd liggen." 

Lees het hele bericht

 

7. EBU Jaarplan 2017

23 februari 2017

"30 tot 50 biljoen dollar, dat is hoeveel er volgens berekeningen van de Wereldbank de komende twintig tot dertig jaar geïnvesteerd zal worden in groene en gezonde stedelijke infrastructuur wereldwijd. Ook voor de regio Utrecht is verstedelijking een belangrijke opgave; tot 2050 groeit het aantal huishoudens in de regio met 42%. Dat biedt kansen voor zowel een stevige thuismarkt als voor een (inter)nationale showcase voor ontwikkelde producten en diensten." 

Lees het hele bericht

 

6. Digital Competence Hub van start

12 oktober 2017

"De digitale transformatie in de economie vraagt om mensen met de juiste digitale vaardigheden, voor vrijwel ieder bedrijf en vrijwel iedere functie. Als die mensen er niet zijn, kunnen bedrijven niet groeien. Veel bedrijven willen hier iets aan doen. En ook het onderwijs, zodat studenten - de werknemers van de toekomst - een grotere baankans hebben. Daarom gaat nu de Digital Competence Hub van start."  

Lees het hele bericht

 

5. Healthy Urban Office Challenge van start

13 maart 2017

"Gezonde en groene gebouwen zijn goed voor mensen, organisaties, de economie en de maatschappij. Als regio maken we ons hier sterk voor. Gemeente Utrecht, gemeente Amersfoort, provincie Utrecht, Economic Board Utrecht en Stichting De Nieuwe Draai dagen daarom kantooreigenaren, projectontwikkelaars, beleggers en organisaties in de regio Utrecht hun projecten voor groene, gezonde en slimme kantoren aan te melden voor de Healthy Urban Office Challenge."

Lees het hele bericht

 

4. Warmtebouw Utrecht BV wint Healthy Urban Office Challenge 2017

24 mei 2017

"Er is in de regio veel belangstelling voor groene, gezonde en slimme kantoren, blijkt uit de maar liefst 32 inzendingen en 7.000 publieksstemmen voor de Healthy Urban Office Challenge 2017. Uit de 10 finalisten is Warmtebouw Utrecht BV tijdens de finale op 24 mei tot winnaar bekroond. Juryvoorzitter Annemarie van Doorn, directeur Dutch Green Building Council; “Warmtebouw Utrecht BV is een super voorbeeld, dat energie en gezondheid bedrijfsbreed inzet en als MKB-bedrijf fors in haar eigen pand en in duurzame mobiliteit investeert.”

Lees het hele bericht

 

3. ANNE, het startpunt voor bewoners, geopend tijdens start Bouwbeurs

7 februari 2017

"Maandagochtend 6 februari heeft Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk op de Bouwbeurs ANNE geopend; het nieuwe centrum voor woningverduurzaming. ANNE helpt Alle Nederlanders Naar Energieneutraal en is gevestigd op het Veemarktplein 41, pal naast de Jaarbeurs. “De markt voor renovatie en transformatie is enorm! Als we de doelstellingen voor 2050 willen halen, moeten we bij iedere voordeur langs. ANNE helpt om ‘gewone’ mensen te inspireren en informeren.”

Lees het hele bericht

 

2. Grootschalige inzet op nieuw ICT talent regio Utrecht

7 april 2017

"Een derde van het aantal openstaande ICT vacatures komend jaar vervullen door her-, om en bijscholing: met dat doel voor ogen slaan bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheden in de regio Utrecht hun handen ineen."

Lees het hele bericht

 

1. Finalisten Healthy Urban Office Challenge bekend

18 mei 2017

"In de afgelopen twee maanden hebben 32 partijen zich met hun kantoor aangemeld voor de Healthy Urban Office Challenge. In deze wedstrijd is de regio Utrecht op zoek naar inspirerende voorbeelden van groene, gezonde en slimme kantoren. Denk aan energiebesparing, hergebruik van grondstoffen, gezonde voeding, aanwezigheid van groen en gezond binnenklimaat. Dit zijn de tien genomineerden."

Lees het hele bericht

 

Redactie EBU

Heeft u vragen of een initiatief? Neem contact met ons op.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58