Categorie

De meest gelezen berichten van 2018

Het einde van het jaar nadert, een mooi moment om terug te kijken op het afgelopen jaar. Wat is er gebeurd in 2018? Van de tweede editie van de Healthy Urban Office Challenge tot het Get Connected jaarcongres. En van het regionaal fonds voor Gezond Stedelijk Leven tot het in kaart brengen van het blockchain ecosysteem van Nederland. Hieronder vindt u een overzicht van de berichten die in 2018 het meest zijn gelezen op de website van EBU. 

 

10. Landelijke steun voor grootschalige verduurzaming VvE-appartementen

15 maart 2018

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en diverse provincies en gemeenten uit het hele land zetten zich gezamenlijk in voor een financieringsmodel dat kan zorgen voor verregaande verduurzaming van VvE-appartementen in Nederland. Donderdag 15 maart tekenden afgevaardigden een intentieverklaring. De landelijke initiatiefgroep wil binnen twee jaar een financieringsmodel ontwikkelen dat geschikt is voor de markt.

Lees het hele bericht

 

9. Heerd Jan Hoogeveen nieuwe directeur StartupUtrecht

17 mei 2018

“Onder de bezielende leiding van Inez heeft StartupUtrecht in de afgelopen twee jaar veel mooie resultaten behaald, die bijdragen aan een beter startupklimaat in de regio. De keuze voor Heerd Jan als opvolger is een logische: hij is al een paar jaar vast onderdeel van het kernteam, kent het netwerk en de economische agenda van StartupUtrecht en is volledig op de hoogte van waar we mee bezig zijn.”

Lees het hele bericht 

 

8. COPD-longaanval app kan longaanvallen voorkomen en schade beperken

14 september 2018

"Na vele jaren wetenschappelijk onderzoek in het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) heeft Jaap Trappenburg samen met promovenda Yvonne Korpershoek een app weten te ontwikkelen voor mensen met COPD. Het is een app om zogenaamde longaanvallen eerder te signaleren, te voorkomen en als ze toch ontstaan: sneller te laten verdwijnen. Ze wonnen er de Eureka Mega Challenge mee en over niet al te lange tijd kunnen patiënten er ook daadwerkelijk mee aan de slag."

Lees het hele bericht

 

7. Publicatie circulair bouwen in de praktijk

18 januari 2018

"In 2017 gingen Economic Board Utrecht en Alliantie Cirkelregio Utrecht op zoek naar regionale voorbeeldprojecten van circulaire bouw en demontage. Het resultaat is divers: van opdrachten met een paar circulaire elementen tot vrijwel volledig circulaire initiatieven. Deze voortrekkers doen veel relevante ervaringen op. De opgedane inzichten en aanbevelingen zijn terug te lezen in de nieuw verschenen publicatie ‘Circulair bouwen in de praktijk’."

Download de publicatie

 

6. Arcadis Amersfoort wint Healthy Urban Office Challenge 2018

30 mei 2018

Arcadis Amersfoort mag zich een jaar lang het meest inspirerende project noemen als het gaat om groene, gezonde en slimme kantoren. De prijs ter waarde van 22.500 euro bestaat uit een pakket van prijzenpartners met daarin producten en diensten die de winnaar helpen om verdere plannen en ambities te realiseren. Finalist Koninklijke Ginkel Groep ging met de publieksprijs naar huis."

Lees het hele bericht

 

5. Blockchain ecosysteem Nederland in kaart

29 mei 2018

"De afgelopen maanden heeft Berenschot in opdracht van Economic Board Utrecht (EBU) onderzoek gedaan naar kansrijke blockchainproposities in de domeinen Groen en Gezond in de regio Utrecht. Als onderdeel van dit onderzoek zijn partijen in het blockchain ecosysteem in kaart gebracht."

Lees het hele bericht

 

4. Regio onderzoeken blockchainkansen

19 januari 2018

"De Economic Board Utrecht (EBU) heeft adviesbureau Berenschot opdracht gegeven om onderzoek te doen naar voor de regio kansrijke blockchain-proposities in de domeinen Groen en Gezond. Zowel landelijk als internationaal zien inmiddels diverse pilots het licht en zijn diverse partijen actief met blockchaintoepassingen. Met het onderzoek wil de EBU een gefundeerd oordeel kunnen vormen over de vraag welke toepassingen wel en welke niet kansrijk zijn (voor de regio Utrecht)."

Lees het hele bericht 

3. ./utrecht: dé nieuwe startup hub van Utrecht

27 maart 2018

"Met de komst van het ./utrecht zet Utrecht de volgende stap in haar ambitie om een van de beste steden in Europa voor startups te worden. En er zit nog meer in het vat als ook kennisinstellingen meer ruimte scheppen voor ondernemerschap en samenwerking."

Lees het hele bericht

 

2. €8,8 miljoen voor regionaal fonds voor gezond stedelijk leven

16 juli 2018

"Maandag 16 juli heeft de commissie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) besloten € 8,8 miljoen te reserveren voor een Utrechts fonds voor ondernemers met oplossingen voor gezond leven in een stedelijke omgeving."

Lees het hele bericht 

 

1. Finalisten Healthy Urban Office Challenge 2018 bekend

4 mei 2018

"Arcadis Amersfoort, Europalaan 100-500 (Utrecht) en Koninklijke Ginkel Groep (Veenendaal) zijn de drie finalisten van de Healthy Urban Office Challenge 2018. De winnaar mag zich een jaar lang het meest inspirerende project noemen als het gaat om groene, gezonde en slimme kantoren en wint een prijzenpakket dat bijdraagt aan het ontwikkelen van duurzaamheidsambities."

Lees het hele bericht 

Redactie EBU

Heeft u vragen of een initiatief? Neem contact met ons op.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58