Categorie

Denk groen hack groen: Hackathon season bij UtrechtInc

Ontwikkel in 48 uur de slimste online applicatie voor een duurzamere economie en samenleving tijdens de hackathon maanden oktober en november bij UtrechtInc. We verdelen in totaal meer dan € 13.000 euro aan prijzengeld.

Developers, designers, open-data experts en iedereen met een passie voor energie en duurzaamheid opgelet! In oktober en november organiseert UtrechtInc in samenwerking met Climate-KIC, Economic Board Utrecht, Enexis en Liander een tweetal hackathons waarin jij samen met je team werkt aan het ontwikkelen van nieuwe apps, games of andere online tools die bijdragen aan een duurzamere economie en samenleving.

Oplossingen voor Urban Living; mobiliteit en een gezonde en duurzame leefomgeving

Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 oktober organiseert UtrechtInc samen met Climate KIC en de Economic Board UtrechtThe Green Hackfest - For Green Urban Living. Tijdens de Nederlandse dag van de duurzaamheid 2014 gaan jij en je team aan de slag om slimme tools te ontwikkelen die een directe impact hebben op duurzaamheid in ons dagelijkse leven en in onze leefomgeving. Steeds meer burgers verhuizen van het platteland naar de stad, dit brengt enorme uitdagingen met zich mee. Help ons in het ontwikkelen van innovaties rondom recycling, mobiliteit en een gezonde en duurzame leefomgeving. De hackathon wordt geopend door Jacqueline Cramer, directeur van het Utrecht Sustainability Institute. Het totale prijzengeld is meer dan €5000.

Oplossingen voor verduurzamen en besparen van energie

Van vrijdag 7 tot en met 9 november geven EnexisLiander en UtrechtInc de verduurzaming van energie een flinke (digitale) impuls met de Apps voor energy hackathon die in het teken staat van innovatieve online toepassingen die het besparen en verduurzamen van energie mogelijk maken. Ook hier zijn alle ingrediënten voor een goed hack-weekend aanwezig; Prijzengeld: €3000, €2000 en €1000, vrij te besteden. Ook het ontwikkelde IP eigendom blijft bij de individuele deelnemers of teams.

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Dus wil jij een nieuwe persoonlijke verbruiksapp ontwikkelen die energiebewustzijn vergroot, een innovatieve applicatie die windenergie slim toepast in devices of bijdragen aan een gezonde en duurzame leefomgeving? Meld je dan snel aan voor de Apps for Energy Hackathon of The Green Hackfest. Of allebei, dat mag natuurlijk ook! Bij beide hackathons er is plaats voor max. 60 deelnemers.

Redactie EBU

Heeft u vragen of een initiatief? Neem contact met ons op.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58