Domein
Thema
  • Innovatieve interventies
Initiatief
Categorie

Ding mee naar de Nationale Zorginnovatieprijs 2017!

Bent u een ondernemer met dé ultieme oplossing voor de zorg? Dan heeft zorginnovatie.nl een mooie kans voor u. Wij zijn op zoek naar innovaties die de kwaliteit en efficiency van zorg verbeteren.

Wilt u kans maken op € 15.000,- om uw innovatie nog verder te ontwikkelen? En is uw innovatie al succesvol getest en geïmplementeerd bij de eindgebruiker? Doe dan mee met de Nationale Zorginnovatieprijs. Deze juryprijs wordt uitgereikt tijdens het Health Valley Event op donderdag 9 maart 2017; het grootste jaarlijkse congres op het gebied van zorginnovatie. Dit jaar zal de uitreiking plaatsvinden in de aanwezigheid van prins Constantijn van Oranje-Nassau. Vanuit Zorginnovatie.nl wordt per regio een zorginnovatie genomineerd om kans te maken op deze juryprijs.

De prijs

Een zorginnovatie uit de regio Utrecht wordt genomineerd om als regionale inzending deel te nemen aan de landelijke finale. De uiteindelijke nationale winnaar van alle regionale inzendingen ontvangt naast het geldbedrag van € 15.000,- ook professionele begeleiding bij realisatie van de innovatie door de betrokken regio’s en toegang tot het netwerk van deze regio’s.

De Economic Board Utrecht stelt als partner van Zorginnovatie.nl bovendien drie plekken beschikbaar op het Startupplein van Digital Health tijdens de Zorg en ICT beurs, van 14 tot 16 maart, waar drie innovaties zich mogen presenteren.

Jan Carel Teding van Berkhout, Dovideq medical en winnaar van de Zorginnovatieprijs 2016: “Het winnen van de Nationale Zorginnovatieprijs gaf ons enorm veel publiciteit. Daarnaast gaf het ons toegang tot een relevant netwerk, waardoor we onze zorginnovatie ScopeControl met succes verder konden doorontwikkelen.”

Aanmelden

Kanshebbers op de prijs moeten aan een aantal richtlijnen voldoen. Zo moet de innovatie al geïmplementeerd en gevalideerd zijn. De ondernemer moet de bedrijfsvoering zelf op zich kunnen nemen. Bovendien moet de innovatie uitgroeien tot een duurzaam verdienmodel en geschikt zijn voor in ieder geval de Nederlandse markt.

De inschrijfprocedure voor de regionale nominatie van de Nationale Zorginnovatieprijs loopt tot 24 februari 17.00 uur. Aanmelden kan via de website van Zorginnovatie.nl.

Op 16 februari wordt de eerste ronde nominaties voor de regio Utrecht bekendgemaakt, tijdens een ontbijtsessie bij de afsluiting van de Zorginnovatiewinkel in Hoog Catharijne, door de regionale jury, bestaande uit Oscar Schoots (Utrecht Holdings), Inez Theunissen (StartupUtrecht), Paul de Pelsmaeker (Digital Health Startup) en Jelle van der Weijde (Economic Board Utrecht).

Tijdens de tweede ronde op 28 feb om 16.00, wordt de definitieve nominatie bekendgemaakt op het Ucreate event in de Jaarbeurs Innovatie Mile (Beatrix gebouw 6e verdieping). Om voor de eerste ronde in aanmerking te komen moet worden ingeschreven voor 10 feb 12.00. Tijdens de eerste ronde worden er tevens twee plekken weggegeven voor het startupplein op de zorg en ICT beurs 2017, op de 28e feb nogmaals 1 plek. Daar kunnen de innovaties direct getoond worden aan duizenden bezoekers.

Een vakjury kiest de uiteindelijke winnaar op 9 maart tijdens het Health Valley Event. Zij zullen de inzendingen beoordelen op haalbaarheid, (internationale) schaalbaarheid, de mate waarin de innovatie toegevoegde waarde biedt voor de patiënt en/of zorgverlener en originaliteit. 

Jelle van der Weijde

Jelle van der Weijde is domeinmanager Gezond bij Economic Board Utrecht

06-47556548 06-47556548