Categorie

Download de whitepaper “Ondernemen in coronatijd: zó kijk je vooruit”

Voor veel ondernemers is de steun van de overheid de afgelopen periode essentieel geweest om de coronacrisis te overleven. Om ondernemers houvast te bieden in deze onzekere toekomst, publiceert URECA de whitepaper “Ondernemen in coronatijd: zó kijk je vooruit”. Door in scenario’s te denken kun je jezelf voorbereiden. Het geeft je houvast voor de komende maanden – of zelfs jaren. Dit is je kans om je bedrijf te beschermen.

Het document neemt je als ondernemer aan de hand langs de volgende thema’s:

  • Wat is scenariodenken?
  • Je bedrijfsmodel
  • Je liquiditeit
  • Je personeel

Verschillende ondernemers delen bovendien hun eigen ervaringen en tips, waar jij als ondernemer weer van kunt leren. Middels adviezen, reflectievragen en concrete tips doorloop je een aantal scenario’s en kom je tot interessante inzichten en wellicht creatieve plannen voor de (nabije) toekomst.

Vind je het daarnaast fijn om nog te sparren met andere ondernemers uit de regio Utrecht, of heb je advies nodig over een van de genoemde thema’s uit de whitepaper?

Neem dan contact op met URECA

Voor de whitepaper zijn de volgende bronnen geraadpleegd: Rabobank, Ikgastarten, Strategyzer, KvK en Nyenrode. Verder werkten aan deze whitepaper mee: Stijn Beekers (accountmanager mkb bij Rabobank Utrecht), Gert Jan Jansen op de Haar (Economic Board Utrecht), Per Vonk (Choxplore), Chris Faassen (Broadway Restaurant), Sonia Sollema (NVsP en Innovatief in Werk) en Anton Verbunt (Centrum voor Bedrijfsopvolging).

Wat is URECA?

Veel ondernemers in de regio Utrecht voelen het economische effect van het coronavirus. Daarom hebben regionale bedrijven, gemeenten en provincie Utrecht aan het begin van de coronacrisis de handen ineengeslagen. Dat doen ze onder de naam Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA). Samen leveren ze ondernemers en experts voor het kennisteam, uit hun eigen organisaties en hun netwerk. Zo heeft URECA een enorm netwerk van expertise over allerlei ondernemerskwesties in vele sectoren.

De partners binnen URECA

In de Utrecht Region Economische Corona Alliantie (URECA) werkt een groeiende groep regionale partners samen: Rabobank Midden Nederland, PWC, DHM Group, StartupUtrecht, VNO-NCW Midden, MKB Nederland-Midden, Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM) regio Utrecht, Utrechtse gemeenten, gemeente Hilversum, provincie Utrecht, Utrecht Marketing en Economic Board Utrecht. Kun je met je organisatie een nuttige bijdrage leveren? Neem dan contact op met URECA. Je  bent van harte welkom om aan te sluiten.

Redactie EBU

Heeft u vragen of een initiatief? Neem contact met ons op.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58