Domein
Categorie

Dutch FinTech Hackathon zet technische deuren open voor originele doeners

Rabobank organiseert samen met Ordina, UtrechtInc, TNO en Economic Board Utrecht (EBU) van vrijdag 4 tot en met zondag 6 juli Nederlands eerste FinTech Hackathon. De organisatoren willen met deze Hackathon technisch creatieve mensen een podium bieden om met hun innovatieve ideeën de financiële sector op haar kop te zetten. 

De Financiële Technologie (FinTech) industrie is momenteel één van de snelst groeiende industrieën. De Rabobank en haar partners zien het belang van deze industrie in en stimuleert innovatie en ondernemerschap. Daarom heeft zij samen met haar partners het initiatief genomen om de eerste Dutch FinTech Hackathon te organiseren. UtrechtInc zorgt voor de locatie op het Utrechtse Sciencepark, die compleet wordt omgebouwd tot een ware Hackathon beleving.  

Uitdagende 48 uur

Het wordt een uitdagend weekend tijdens de Dutch FinTech Hackathon: 48 uur lang krijgen zelf samengestelde teams de tijd om hun creatieve brein op volle toeren te laten werken. Ze gaan met elkaar de strijd aan om de beste en meest innovatieve oplossing te ontwikkelen. Het thema spitst zich toe op nieuwe en alternatieve manieren van lenen en financieren. Deelnemers krijgen tijdens de Hackathon openbare of gesimuleerde data en zogenaamde API’s aangereikt om mee aan de slag te gaan.  

Volop ondersteuning en mooie prijzen

Om het beste resultaat te bereiken, krijgen de teams tijdens de Hackathon ondersteuning van een aantal experts uit de FinTech industrie. De nieuwe ideeën die uit deze Hackathon voortvloeien worden na de 48 uur door een jury van financieel en technische deskundigen op levensvatbaarheid en innovatiekracht beoordeeld. Harrie Vollaard, manager Innovatie Rabobank: “Het team met het meest solide en innovatieve voorstel, ontvangt een geldprijs van vijfduizend euro. Daarnaast zijn er ook iPads te winnen. Eventueel kan het winnende team ook gebruik maken van het ondernemerschapsprogramma UtrechtInc om hun idee in de praktijk uit te werken.”   Van grote waarde De organisatoren van het event willen voorkomen dat goede ideeën na de Hackathon verloren gaan. “Wij kijken mee met de teams en doen hierdoor inspiratie op voor onze eigen toekomstige projecten. Ook de teams die niet in de prijzen vallen, kunnen zo desondanks van grote waarde zijn voor de financiële sector”, vertelt Harrie. Voor teams die de prijs niet binnen slepen gaan er wellicht via andere wegen deuren open voor hun ideeën.   Reserveer de datum en registreer De Dutch FinTech Hackathon nodigt ontwikkelaars, programmeurs, webdevelopers, ondernemers en studenten uit om zich uiterlijk 22 juni als team aan te melden. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de Hackathon. Van alle inzendingen worden de beste teams geselecteerd. Gedurende de twee Hackathon-dagen mogen deelnemers rekenen op inspiratievolle lezingen en workshops. Daarnaast is er voor een ieder voldoende gelegenheid om gedurende het evenement te netwerken en kennis uit te wisselen met andere experts.

Karen van der Moolen

Karen van der Moolen is domeinmanager Slim bij Economic Board Utrecht.

06-14843018 06-14843018