EN

Want to learn more about the Economic Board Utrecht?


Meet EBU

€8,8 miljoen voor regionaal fonds voor gezond stedelijk leven

Maandag 16 juli heeft de commissie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) besloten € 8,8 miljoen te reserveren voor een Utrechts fonds voor ondernemers met oplossingen voor gezond leven in een stedelijke omgeving.

16 juli 2018 2 min

De regio Utrecht groeit snel. Tot 2040 komen er zeker 155.000 nieuwe bewoners bij. De sterkste bevolkingsgroei van heel Nederland, met als gevolg grote uitdagingen voor gezond leven, wonen, werken en mobiliteit.

Dit vraagt om innovatie en ondernemen. Als regio benutten we deze uitdaging als kans. Het fonds is voor creatieve en doortastende ondernemers met producten en diensten die bijdragen aan gezond leven in een stedelijke omgeving.

Het fonds bestaat uit drie onderdelen; twee proof-of-concept fondsen en een participatiefonds. Het is bedoeld voor bedrijven met oplossingen die hier in de regio, in Nederland, als in grootstedelijke gebieden over de hele wereld te gebruiken zijn. De beoogde totale omvang van het fonds ligt, door cofinanciering van publieke en private partijen, boven de 20 miljoen euro.

De komende periode wordt het fonds ingericht en worden fondsmanagers geworven. De verwachte openstelling is in het 1e kwartaal van 2019.