Categorie

EBU College: De regionale arbeidsmarkt – nu en in de toekomst

Op donderdag 8 mei vindt het tweede EBU College plaats met als thema: ‘De regionale arbeidsmarkt – nu en in de toekomst’.

Het onderzoeksteam van Regioplan bijt het spits af met een toelichting op het recent verschenen rapport ‘Advies Human Capital Agenda Utrecht’. Het adviesbureau Regioplan heeft onderzoek gedaan naar de Utrechtse arbeidsmarkt. Op basis van onderzoek naar de huidige arbeidsmarkt (verhouding tussen vraag en aanbod), toekomstverwachtingen en gesprekken met werkgevers worden er beleidsaanbevelingen gedaan.

In het tweede gedeelte van de bijeenkomst gaat Roel Schouteten (Radboud Universiteit Nijmegen) onder meer in op de vraag wat invoering van technologie betekent voor medewerkers, organisaties en opleidingen. In zijn presentatie ‘Technologie en Arbeidsmarkt van de toekomst’ behandelt hij de rol van technologie in organisaties en wat dat voor consequenties heeft voor kwalificaties en opleidingsbehoeften. Technologie bepaalt welke handelingen er door mensen gedaan moeten worden. Voor de arbeidsmarkt betekent dit dat er voortdurend ontwikkelingen zijn in wat voor kwalificaties nodig zijn voor het uitvoeren van werk.
Na afloop hiervan gaan we graag met u het gesprek aan.

Tijdstip: 16:30u – 18:00u
Locatie: Beatrixgebouw (jaarbeurs), Jaarbeursplein 6a, 3521 AL Utrecht
Meld u hier aan voor het volgende EBU College op 8 mei.

Redactie EBU

Heeft u vragen of een initiatief? Neem contact met ons op.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58