Domein
Thema
  • Energiepositief wonen & werken
Initiatief
Categorie

EBU feliciteert ondertekenaars Deal Stroomversnelling Koopwoningen

Met de ondertekening van de landelijke Deal Stroomversnelling Koopwoningen hebben wij samen met alle andere betrokken partijen maandag 29 september de feestelijke aftrap gegeven om de plannen voor 1,8 miljoen ‘nul-op-de-meter’ woningen tot een succes te maken.

Als Economic Board Utrecht willen we graag de overige partijen uit de regio die de landelijke Deal hebben ondertekend in het zonnetje zetten. Samen gaan we ons inzetten om als regio Utrecht koploper te worden. Alle ondertekenaars zijn terug te vinden op de website van de Deal Stroomversnelling Koopwoningen.

Ondertekenaars uit de regio Utrecht

‘Nul-op-de-meter’

Ivo Opstelten (lector Nieuwe energie in de stad; Hogeschool Utrecht; Energiesprong; Utrecht 2040) over 'nul-op-de-meter' woningen: “De waarde van een woning stijgt enorm door zo’n duurzame renovatie. Dat er een markt is, laat de grote respons zien op de landelijke campagne Onshuisverdient het van Energiesprong: binnen twee weken al meer dan 1250 aanmeldingen van particuliere woningeigenaren voor een nul-op-de-meter-woning, merendeels uit de regio Utrecht”.

De ambitie binnen het EBU-initiatief ‘Nul-op-de-meter’ bestaat uit 50.000 ‘nul-op-de-meter’ woningen in de regio Utrecht in 2020. Technisch kan het, en als we slim samenwerken is deze ambitie zeker haalbaar, met de regio Utrecht als sleutel tot succes.

Op 10 september tijdens de Get Connected ‘Nul-op-de-meter’ bijeenkomst hebben alle betrokken partijen de handen ineen geslagen op vijf belangrijke doorbraakissues, om van de ambitie een succes te gaan maken. Wilt u ook bijdragen aan de ‘nul-op-de-meter’ ambitie? Neem dan contact op met Irene ten Dam, EBU domeinmanager Groen. 

Irene ten Dam

Irene ten Dam is domeinmanager Groen bij Economic Board Utrecht.

06-33679256 06-33679256