Categorie

Eerste kredietaanvragen Kredietunie MN goedgekeurd

In januari ontving de Kredietunie Midden-Nederland als eerste ontheffing van de AFM. Op dinsdag 2 oktober werden de eerste twee bedrijven gepresenteerd aan potentiële investeerders.

Kredietunie Midden-Nederland meldt dat deze twee bedrijven als eerste de screening van de kredietunie goed hebben doorlopen. Leden kunnen nu inschrijven.

Hoe werkt het?

De kredietunie werkt als een kredietbemiddelaar en heeft daarvoor een ontheffing nodig van de AFM. De kredietunie bemiddelt in de totstandkoming van een krediet, en de volledige afwikkeling ervan, tussen kredietnemende en kredietgevende leden. De kredietunie doet dat door haar leden een platform te bieden om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Aangezien de kredietunie uitsluitend opereert voor haar eigen leden, een 'community', noemen we dit model 'Community Funding'. 

Meer informatie over de Kredietunie Midden Nederland vindt u op de website van Kredietunie.

Economic Board Utrecht en de Kredietunie

De Economic Board Utrecht ondersteunt Kredietunie Midden Nederland. Wij zijn enthousiast over dit initiatief en ondersteunen daarom de Kredietunie Midden-Nederland financieel in de vorm van een lening. Een kredietunie voor ondernemers past naadloos in onze agenda voor de versterking van onze regionale economie.

RTV Utrecht over Kredietunie Midden Nederland.

Redactie EBU

Heeft u vragen of een initiatief? Neem contact met ons op.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58