Domein
Categorie

Eerste sessies Utrecht Region Get Connected jaarcongres bekend

Donderdag 10 oktober vindt het Utrecht Region Get Connected jaarcongres plaats in Stadion Galgenwaard, Utrecht. Een regionaal festival met een programma vol inspiratie, creatie, samenwerken en ontmoeten. Ontmoet het netwerk en draag bij aan de ambitie van gezond stedelijk leven. Met veel plezier kunnen we de eerste sessies bekendmaken.

Het Utrecht Region Get Connected jaarcongres is een congres van en voor de regio. Organiserende partij is Economic Board Utrecht. In een vijftigtal sessies die wij met onze partners organiseren in festivalstijl tussen 12.30u en 16.00u, komen (regionale) ontwikkelingen aan de orde binnen de thema’s slimme en gezonde steden en dorpen, circulaire economie, human capital agenda, internationalisering, financiering en de opgaves van Health Hub Utrecht. Op vijf 'pleinen' kunt u zich laten inspireren in de vorm van sessies, discussietafels of op de beursvloer. Met genoeg ruimte om te netwerken. Op 10 oktober verwelkomen we u graag op het Future City plein, het Groen plein, het Talent plein, het Health Hub Utrecht plein of op de International Square. Tussen 16.00u en 17.00u vindt het plenaire programma plaats.

De eerste sessies die we bekend kunnen maken vinden plaats op het Future City plein.

  • Sessie: Pre-launch Smart Stedenbouw
    Nieuwe stedenbouwkundige principes voor de stad. Digitalisering en technologisering veranderen de stedenbouw. Maar hoe? In het project Smart Stedenbouw heeft de Future City Foundation dat samen met partners onderzocht. In deze sessie presenteren zij de resultaten en krijgt u een sneak-preview van het boek over Smart Stedenbouw met daarin nieuwe ontwerpprincipes voor stedenbouwers. Deze sessie is met name interessant voor stedenbouwers en bestuurders.
  • Sessie: Digital Twin: het nieuwe besturen
    Hoe kan een digital twin worden ingezet ter ondersteuning van bestuurders (college en raad)? Hoe beïnvloedt dat de besluitvorming? En welke stappen moet je zetten om van ruwe data te komen tot realtime omgevingsbeleid? In deze sessie zullen we voortborduren op de Digital Twin Netwerkexcursie naar Antwerpen op 5 september 2019. Met een digital twin kunnen bestuurders een goede afweging maken en een onderbouwde beslissing nemen op basis van betrouwbare en up-to-date informatie. Het klinkt misschien nu nog futuristisch, maar in Antwerpen is dit over een jaar de realiteit in de raadszaal. Met de netwerkexcursie op 5 september en deze sessie op 10 oktober bouwen we aan een netwerk rondom digital twins en realtime omgevingsbeleid.

  • Sessie: Pitchcarrousel – Op weg naar Barcelona
    Van 19 t/m 21 november 2019 is de Smart City Expo in Barcelona. Tijdens de Expo organiseert de Nederlandse delegatie een pitchcarrousel waarin we voorbeelden laten zien van bedrijven die smart city oplossingen voor de thema’s van de NL Smart Cities Strategie. Tijdens de Pitchcarrousel op 10 oktober 2019 kunt u in drie pitchrondes kennismaken met 12 oplossingen voor slimme steden en dorpen. De pitchcarrousel op 10 oktober geldt als voorselectie voor de Smart City Expo in Barcelona.

Kom hier meer te weten over het Utrecht Region Get Connected jaarcongres en meld u vast aan!

Redactie EBU

Heeft u vragen of een initiatief? Neem contact met ons op.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58