Categorie

Elektrische Multirent deelauto verrijkt Lombok

Het project ‘Smart Grid: rendement voor iedereen’ wil zoveel mogelijk organisaties laten profiteren van de opbrengsten van het project en daarmee ook andere initiatieven versterken. De bottom up werkwijze van het project inspireert steeds meer bedrijven om aan te haken. Onlangs heeft Multirent een elektrische deelauto geplaatst in de wijk Lombok. Het is de tweede deelauto die wordt opgeladen door zonnestroom en in de wijk een plek krijgt.

LomboXnet, spil in de Utrechtse pilot van het project ‘Smart Grid: rendement voor iedereen’, ontwikkelt voor de dienst Ecar4all kansrijke business cases voor het slim laden van elektrische deelauto’s: de deelauto’s worden geladen met zonnestroom uit de eigen wijk.

E-car4all

Door zonnestroom direct te gebruiken voor de auto, in plaats van deze terug te voeden in het elektriciteitsnet, betalen de producenten van deze duurzaam opgewekte stroom minder energiebelasting. Het doel van E-car4all is enerzijds optimale benutting van lokaal opgewekte zonnestroom en anderzijds mobiliteit voor de gebruiker met minder gebruik van fossiele brandstoffen. In de nabije toekomst gaan we ook experimenteren met slim, zongestuurd laden om de piekbelasting van het net te verminderen; dit beperkt de investering in het net door de netbeheerder.

Multirent

Het verhuurbedrijf Multirent heeft onlangs besloten te investeren in en te experimenteren met de kennis uit dit smartgridproject. Conventioneel autoleasen verandert naar nieuwe vormen van mobiliteit; de interesse in meer flexibele vormen van mobiliteit is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Met name de stijgende kosten door overheidsmaatregelen dragen bij aan een verschuiving van autobezit naar autogebruik. Ook het feit dat parkeren in Utrecht niet altijd even gemakkelijk is, zorgt voor een toenemende vraag naar tijdelijke en flexibele mobiliteit. Multirent is onder de indruk van de kennis in de Utrechtse pilot en stelt als proef een elektrische deelauto beschikbaar. Het is een duurzaam alternatief voor korte ritten.

De elektrische deelauto’s zijn te reserveren via MyWheels of Snappcar. Bekijk meer informatie over dit nieuwe project op http://deelauto.lombox.nl.

Het initiatief ‘Smart Grid: rendement voor iedereen’ is een initiatief van de EBU binnen het thema ‘Groen’. 

Redactie EBU

Heeft u vragen of een initiatief? Neem contact met ons op.

030 - 238 28 58 030 - 238 28 58