Domein
Categorie

Energie Collectief Lage Weide & PM Energie besparen fors op energie

Donderdag 24 september hebben het Energie Collectief Lage Weide en PM Energie het contract gesloten dat aansluit op de verduurzaming van energie-inkoop op Lage Weide. Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door het Aanjaagfonds Energieprojecten van de Economic Board Utrecht. De pilot-fase in het afgelopen half jaar heeft bij vijftien ondernemers tussen de 18% en 34% energiekostenreductie opgeleverd. Daarnaast wordt alle, voorheen voornamelijk grijze stroom, groen ingekocht. Hiermee wordt ruim 1.000 ton CO2 per jaar bespaard.

In de nieuwe, officiële samenwerking gaan Energie Collectief Lage Weide (ECLW) en PM Energie dit besparingspotentieel verder uitbreiden. ECLW organiseert energiebesparende maatregelen voor de bedrijven op industrieterrein Lage Weide en biedt daarbij de benodigde ondersteuning. ECLW richt zich ten eerste op het collectief inkopen van groene energie, zonnepanelen en LED-verlichting. Op termijn zal ECLW ook het collectief inkopen van andere besparingsmaatregelen gaan faciliteren.

In PM Energie heeft het ECLW een betrouwbare partner gevonden bij de ondersteuning op tal van praktische en goed realiseerbare energieoplossingen, onder andere op het gebied van kostenoptimalisatie, energiebesparing, groene energie en duurzaamheid.

ECLW is een initiatief van Industrievereniging Lage Weide en de GebiedsESCo. Financiering van de belangrijke opstart en uitrolfase is georganiseerd door de Economic Board Utrecht, de Gemeente Utrecht en het Ondernemersfonds Utrecht.

Irene ten Dam

Irene ten Dam is domeinmanager Groen bij Economic Board Utrecht.

06-33679256 06-33679256