Domeinen
Categorie

Faculty of Skills heeft een obsessie voor verbetering van communicatieve vaardigheden

Het Utrechtse bedrijf Faculty of Skills startte in 2012 en heeft inmiddels tienduizenden deelnemers en grote bedrijven als klant. Marijn de Geus, een van de oprichters: “We zijn een trainingsbureau voor communicatieve vaardigheden. Anders dan veel andere trainingsbureaus hadden we vanaf het begin af aan een online aanpak. Daar zijn we groot mee geworden. We hebben inmiddels een slim blended aanbod, waarmee we nog veel kunnen”.

Drie focusgebieden

De Geus: “We richten ons op drie gebieden. Ten eerste communicatie gericht op de klant, zoals sales en klantcontact. Daarnaast trainen we veel mensen binnen bedrijven bij een nieuwe manier van samenwerken en leidinggeven. Hoe geef je feedback, hoe ga je om met scrum en agile manieren van werken en een meer coachende rol als leidinggevende? Daar draait het dan om. En als derde focus hebben we de beroep skills. Dan moet je denken aan machinisten, verloskundigen en huisartsen. Wij helpen die mensen met het testen en optimaliseren van hun communicatievaardigheden voor de beroepspraktijk. Bijvoorbeeld medische gespreksvoering voor artsen en veiligheidscommunicatie als het gaat om machinisten”.

Software en innovatie in het DNA

Als het gaat om die focusgebieden kunnen we eigenlijk alles leveren. Software, maatwerkcontent, coaches, consultants en projectleiders, maar ook beoordelaars bij toetsen. En dat is altijd een combinatie van live en online. Online geeft de mogelijkheid tot role play, simulaties van gesprekssituaties. Daardoor kunnen deelnemers veel oefenen en vooral van doen, leer je veel. Software en innovatie zitten echt in onze genen. Daarop ontwikkelen we ook steeds door. Ons aanbod wordt steeds slimmer”.

Groen Gezond Slim Fonds maakte de software nog slimmer

Faculty of Skills ontving in 2016 een bijdrage uit het Groen Gezond Slim Fonds. De Geus: ”Met die lening, die we inmiddels al aan het afbetalen zijn, hebben we onze software verder kunnen ontwikkelen. Alle gebruikers moeten binnen ons systeem een hoogwaardige user experience ervaren. De coaches, de deelnemers, maar ook degene die bijvoorbeeld de content maakt. We besteden veel aandacht aan het design, dat alles op een logische plek staat en dat we mooie content hebben. Dat vergt veel bouwen, testen en reviewen in nauwe afstemming met onze klanten. Goede software bouwen kost nou eenmaal geld en dan is een lening wel erg fijn. Ook is de investering gaan zitten in marketing, om vanuit goede casussen te komen tot leads en nieuwe klanten. Een lening, zoals die uit het Groen Gezond Slim Fonds is prettig, omdat je geen paparassen van een bank hoeft door te ploegen. En ook hoef je geen aandelen uit te geven. Met een lening heb je even meer ruimte om te innoveren, terwijl je je autonomie behoudt. En dat laatste is voor ons heel belangrijk”.

Utrechts

De regio Utrecht speelt een belangrijke rol voor Faculty of Skills. “We zijn gestart bij UtrechtInc op het Utrecht Science Park met twee personen en zitten nu in de stad. We zijn werkgever in Utrecht, hebben nauwe banden en samenwerking met de Universiteit Utrecht en de Rabobank is een van onze klanten. Het is mooi om zo met en in de regio te opereren. En vanuit Utrecht krijgen we nationale en internationale interesse en klanten. Dus het stopt niet in Utrecht”.

Grote klanten en meer

We hebben grote klanten, zoals NS, KLM, Praxis en allerlei universiteiten. Onze ambitie is om te groeien. Niet zozeer in het aantal medewerkers, want we hebben al zo’n 25 mensen in dienst en een flexibele schil van zo’n 50 mensen. Maar we willen wel groeien naar meer klanten. Ook internationaal. We geloven ook dat dat kan. Aan de ene kant kunnen we een nog groter aandeel in de huidige markt verwerven. Wij hebben een slim, blended aanbod goed aan de gang, in tegenstelling tot veel andere bureaus. Daarnaast kunnen we met innovatie nog veel nieuwe markten openbreken. Ons aanbod is flexibel en snel op grote schaal in te zetten in grote bedrijven. En dat wereldwijd”.

EBU Blikvangers

De regio Utrecht kent vele mooie, inspirerende initiatieven die bijdragen aan een groene, gezonde en slimme regio. Onder de noemer EBU Blikvangers delen wij graag deze (succes-) verhalen. Bent of kent u een blikvanger? Mail dan naar research@economicboardutrecht.nl. Bekijk meer blikvangers op de Gezond stedelijk leven initiatievenkaart. 

Gezond Stedelijk Leven initiatievenkaart

Karen van der Moolen

Karen van der Moolen is domeinmanager Slim bij Economic Board Utrecht.

06-14843018 06-14843018